Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Browsegeschiedenis wissen

Browsegeschiedenis verwijderenTijdens het internetten houdt de webbrowser bij welke sites u bezoekt. De lijst met bezochte websites kunt u verwijderen.

Webbrowsers slaan in een overzicht op wanneer u welke websites bezoekt. Dat is soms hartstikke handig, want zo vindt u bezochte websites snel terug. Maar wie de pc, smartphone of tablet deelt met anderen, wil misschien niet dat zij zien wat u online doet. Verwijder dan de browsegeschiedenis, ook wel surfgeschiedenis genoemd.
  • Open de browser Chrome.
  • Klik rechtsboven op het pictogram 'Google Chrome aanpassen en beheren' Google Chrome aanpassen en beheren.
  • Klik op Geschiedenis > Geschiedenis.
  • Klik links op Browsegegevens wissen.
  • Klik achter 'Periode' op het uitklapmenu.
  • Selecteer vanaf welk moment u de surfgeschiedenis wilt verwijderen, bijvoorbeeld Alles.
  • Zet een vinkje voor Browsegeschiedenis als hier nog geen vinkje staat.
  • Haal eventueel andere vinkjes weg.
  • Klik op Gegevens wissen.
  • Open de webbrowser Edge.
  • Klik rechtsboven op het pictogram 'Instellingen en meer'. Dat zijn drie puntjes.
  • Klik op Instelligen.
  • Klik op Privacy, zoeken en services.
  • Klik bij 'Browsegegevens wissen' op het uitklapmenu 'Kiezen wat u wilt wissen'.
  • Klik onder 'Tijdsbereik' op het uitklapmenu en klik op een periode om de geschiedenis uit een bepaalde periode te wissen.
  • Zet eventueel meer vinkjes of haal vinkjes weg.
  • Klik op Nu wissen.
  • Open de browser Firefox.
  • Klik rechtsboven op het pictogram 'Toegangsmenu openen' Toegangsmenu openen .
  • Klik op Geschiedenis.
  • Klik op Recente geschiedenis wissen.
  • Klik achter 'Te wissen tijdsperiode' op het uitklapmenu.
  • Selecteer vanaf welk moment u de surfgeschiedenis wilt wissen, bijvoorbeeld Alles.
  • Zet een vinkje voor Formulier- & zoekgeschiedenis als hier nog geen vinkje staat.
  • Vink eventueel andere opties uit.
  • Klik op Ok.
  • Open de webbrowser Safari.
  • Klik bovenaan op Geschiedenis. Het kan zijn dat u dit niet ziet staan, beweeg in dat geval uw muis naar het bovenste gedeelte van de pagina. Dan verschijnt de balk met onder andere 'Geschiedenis'.
  • Klik in het menu op Wis geschiedenis.
  • Klik achter 'Wis' op het uitklapmenu.
  • Selecteer vanaf welk moment u de geschiedenis wilt verwijderen, bijvoorbeeld hele geschiedenis.
  • Klik op Wis geschiedenis.
  • Open de app Safari.
  • Tik linksboven op het pictogram van een opengeslagen boek.
  • Tik op Geschiedenis of het pictogram van een klok.
  • Tik op Wis.
  • Kies vanaf welk moment u de geschiedenis wilt verwijderen, bijvoorbeeld Altijd.
  • Tik eventueel rechtsboven op Gereed.
  • Open de app Google Chrome.
  • Tik bovenaan op de drie puntjes.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Privacy en beveiliging.
  • Tik op Browsegegevens wissen.
  • Controleer of er een vinkje staat bij Browsegeschiedenis.
  • Tik achter 'Periode' op het uitklapmenu en vervolgens op de periode waarvan u de geschiedenis wilt verwijderen.
  • Tik rechtsonder op Gegevens wissen > Wissen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.