U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Amusement Artikel

Films en series opzoeken via Streamwijzer

Artikel

Staat die ene mooie film eigenlijk op Netflix? En wat er is voor nieuws te zien op Videoland? Of heeft Dplay een mooie documentaire? Ontdek alles over het aanbod van streamingdiensten op de site Streamwijzer.nl

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
5,0 / 5 (6 stemmen)
Saskia van Weert
Saskia van Weert
Gewijzigd op 25 jan 2023

Video via internet

Er komen steeds meer online videodiensten bij in ons land. Netflix is met miljoenen leden momenteel de grootste partij van Nederland. Maar Videoland van RTL wordt ook steeds bekender en de zenders van Discovery bieden via Dplay allerlei programma’s aan. En dan is er ook nog NPO Start. Een hoop partijen dus, die allemaal een ander aanbod hebben. Hieronder alles over hoe u op Streamwijzer het aanbod van streamingdiensten zoekt, nieuwsberichten over de diensten leest en per dienst een overzicht krijgt van nieuw verschenen of verwijderde series.

Alles bij elkaar op Streamwijzer

Het is een hoop werk om van elke dienst op te zoeken welke films, series of documentaires er allemaal nieuw zijn. Terwijl het wel handig en leuk is om dat te weten. De site Streamwijzer houdt 't bij. Als u lid bent van een streamingdienst is dit een goede plek om informatie over uw video-aanbieder te vinden. Maar het kan ook helpen bij het maken van een keuze voor een bepaalde videodienst.

Nieuwsberichten over programma’s

Streamwijzer.nl biedt nieuwsberichten over de verschillende videodiensten in Nederland. Die berichten gaan niet alleen over wanneer bekende films online komen, maar ook over series die een extra seizoen krijgen of programma's die juist van de sites worden verwijderd. 

Volledig aanbod bekijken

Het hoofdmenu, boven in beeld, geeft toegang tot onder meer het aanbod van de streamingdiensten. Klik bijvoorbeeld op Streamingdiensten > Netflix > Aanbod en u ziet een tabel met alle programma’s die er in Nederland op Netflix staan. Sorteer de tabel door bijvoorbeeld op Titel of Jaar te klikken. Standaard staan de meest recent toegevoegde titels bovenaan. In de tabel staat ook welk cijfer (van 0 tot 10) de show kreeg op de Amerikaanse toonaangevende site IMDb.

Overzicht nieuwe series

Op de homepage van de site staat voor iedere grote aanbieder in Nederland een knop. Zo kunt u zien welke programma’s er bij een dienst bij zijn gekomen in een bepaalde maand. Klik bijvoorbeeld op Videoland > Nieuw op Videoland om te ontdekken wat Videoland per maand heeft toegevoegd aan het aanbod. 

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven