U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Amusement Artikel

Makkelijk op pad met een e-ticket

Artikel

E-tickets vervangen steeds vaker de papieren toegangs- of vervoersbewijzen. Superhandig en snel. 

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,0 / 5 (29 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 15 feb 2024

E-tickets

E-tickets worden steeds vaker gebruikt: voor bioscopen, attractieparken, vliegreizen en treinreizen. Zo'n ticket is een online toegangs- of vervoersbewijs dat u via internet koopt. Het is dus gewoon een kaartje, maar staat dan in uw mail of een speciale app, zoals bij 'tickets' in de NS-app. Geen papieren ticket dus. U opent het juist op de pc, smartphone of tablet. Op de ticket staat een code die u moet laten scannen. Toch zijn niet alle tickets die u via de mail ontvangt, e-tickets. Meestal is het dan een pdf die u moet uitprinten. Lees daarom goed wat er op het ticket staat. Soms staat meer informatie in de mail die bij het e-ticket hoorde of op de website van de organisator.

Voorbereiding

Regel een paar zaken voordat u gaat reizen of naar een evenement gaat. Het is handig om van tevoren het ticket al te downloaden. Check bijvoorbeeld of de juiste app al op de telefoon staat en installeer deze zo nodig. Laad ook de batterij van de telefoon op. U kunt namelijk geen ticket laten zien, wanneer de batterij leeg is. Het is dan ook handig om het ticket te delen met de personen waar u mee op pad gaat; mocht iemand een lege telefoon hebben, dan kan het ticket via een andere telefoon gescand worden. 

E-ticket scannen

Een e-ticket moet gescand worden door een scanner. Soms is dit een vaste scanner zoals bij een NS-toegangspoortje of een mobiele scanner zoals bij een voetbalwedstrijd of concert. De scanners hebben hiervoor wel genoeg licht nodig. Zet daarom de helderheid van de smartphone hoger, zodat het ticket goed leesbaar is. Lees hier hoe dat werkt op een Android-telefoon of iOS-apparaat.

Inhoudsopgave
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven