Menu Zoek

Medisch dossier en gezondheidsgegevens bekijken in PGO

Medisch dossier en gezondheidsgegevens bekijken in PGO In een ‘persoonlijke gezondheidsomgeving’ (PGO) bewaart u medische dossiers en andere gezondheidsgegevens op één plek. Kies de PGO die bij u past.

Een PGO is een digitale plek voor alle gegevens rond uw gezondheid. Zo hebt u de adviezen van de huisarts en de lijst medicijnen altijd bij de hand. Verschillende bedrijven bieden zo'n PGO aan. Welke het beste is hangt onder andere van uw voorkeuren af.

In de PGO kun je kopieën downloaden van de dossiers die de huisarts en andere instellingen van u hebben. Zo leest u een advies van de huisarts terug. Of kunt u zich goed voorbereiden op een komend gesprek met een arts. Bijvoorbeeld door vooraf de uitslag van een bloedonderzoek te bekijken. Daarnaast kunt u zelf verschillende gegevens bijhouden. Welke dat zijn, hangt van de PGO af. Bijna alle huisartsen in Nederland doen mee aan het PGO-systeem. Ook steeds meer ziekenhuizen en ggz-instellingen sluiten zich aan.

De keuze voor een bepaalde PGO hangt van uw wensen af. Op de website van de Patiëntenfederatie Nederland zijn verschillende PGO's te vergelijken. Houd daarbij rekening met de volgende zaken:

  • Om welke gegevens gaat het?
  • Welke functies zijn belangrijk?
  • Op welk apparaat gaat u de PGO gebruiken?
  • Is een betaalde PGO een optie?

Het is belangrijk dat het overzetten van medische dossiers naar een PGO veilig gaat. Daarom is het verstandig te controleren of de instellingen waar u mee te maken hebt een Medmij-label hebben. Doe dat via de website van de Patiëntenfederatie Nederland. Klik op de knop Doe de check.

Eerst eens een PGO uitproberen? Ga dan aan de slag met de voorbeeld-PGO. Dat geeft een goede indruk van hoe zo'n omgeving eruitziet en wat u ermee kan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.