Medisch dossier en gezondheidsgegevens bekijken in PGO

Artikel

In een ‘persoonlijke gezondheidsomgeving’ (PGO) bewaart u medische dossiers en andere gezondheidsgegevens op één plek. Kies de PGO die bij u past.

Niveau:
Uitdagend
Waardering:
4,9 / 5 (7 stemmen)
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gewijzigd op 29 jun 2023

Wat is een PGO?

Een PGO is een digitale plek voor alle gegevens rond uw gezondheid. Zo hebt u de adviezen van de huisarts en de lijst medicijnen altijd bij de hand. Verschillende bedrijven bieden zo'n PGO aan. Welke het beste is hangt onder andere van uw voorkeuren af. 

Wat kan je met PGO?

In de PGO kun je kopieën downloaden van de dossiers die de huisarts en andere instellingen van u hebben. Zo leest u een advies van de huisarts terug. Of kunt u zich goed voorbereiden op een komend gesprek met een arts. Bijvoorbeeld door vooraf de uitslag van een bloedonderzoek te bekijken. Daarnaast kunt u zelf verschillende gegevens bijhouden. Welke dat zijn, hangt van de PGO af. Bijna alle huisartsen in Nederland doen mee aan het PGO-systeem. Ook steeds meer ziekenhuizen en ggz-instellingen sluiten zich aan. 

 

Verschillende PGO's

De keuze voor een bepaalde PGO hangt van uw wensen af. Op de website van de Patiëntenfederatie Nederland zijn verschillende PGO's te vergelijken. Houd daarbij rekening met de volgende zaken:

  • Om welke gegevens gaat het?
  • Welke functies zijn belangrijk?
  • Op welk apparaat gaat u de PGO gebruiken?
  • Is een betaalde PGO een optie?

Veilig gegevens overzetten

Het is belangrijk dat het overzetten van medische dossiers naar een PGO veilig gaat. Daarom is het verstandig te controleren of de instellingen waar u mee te maken hebt een Medmij-label hebben. Doe dat via de website van de Patiëntenfederatie Nederland. Klik op de knop Doe de check.

PGO uitproberen

Eerst eens een PGO uitproberen? Ga dan aan de slag met de voorbeeld-PGO. Dat geeft een goede indruk van hoe zo'n omgeving eruitziet en wat u ermee kan.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven