Niet opgeslagen Word-document terughalen

Artikel

Een stroomstoring, computercrash of gewoon vergeten op te slaan. Dankzij AutoHerstel kunt u de laatste versie van een Word-document terughalen.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,7 / 5 (11 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 29 aug 2023

Bestand herstellen in Word

U zult niet de eerste zijn die (wijzigingen in) een Word-document ineens kwijt is, bijvoorbeeld doordat het programma stokt. Dagen werk kunnen zo verloren gaan. Om de schade te beperken is er AutoHerstel. Deze functie in Word maakt eens in de zoveel minuten een tijdelijk kopietje van het document. Daarmee kunt u de laatste versie van een document terughalen. Dit is geen vervanging van Opslaan, maar is bedoeld voor onverwachte onderbrekingen.

Word-document terughalen

Een niet-opgeslagen Word-document terughalen werkt als volgt.

 • Open Word.
 • Meestal laat Word na een crash of storing automatisch het AutoHerstel-bestand zien. Openen is dan een kwestie van dubbelklikken of op Ja klikken. Gebeurt dit niet, open het bestand dan handmatig met de volgende stappen.
 • Klik indien nodig in het menu op Bestand.
 • Klik links in het blauwe veld op Openen.
 • Klik onderaan op Niet-opgeslagen documenten herstellen.
 • Zoek het document en dubbelklik erop; herstelde bestanden eindigen op .asd of .wbk. Zijn er meerdere versies, kies dan die met het laatste bewerkingsmoment.
 • Sla het teruggehaalde bestand op voordat u erin verder werkt.

Vaker automatisch opslaan in Word

Geef zelf aan om de hoeveel minuten Word automatisch opslaat.

 • Open Word.
 • Klik indien nodig op Bestand.
 • Klik op Opties en klik in het linker menu op Opslaan.
 • Onder 'Documenten opslaan' staat 'Elke x minuten AutoHerstel-gegevens opslaan'. Standaard staat er '10'. Verander het aantal minuten door op de 10 te klikken. Het aantal minuten kan variëren tussen 1 en 120 minuten. Over het algemeen is een waarde die niet te kort is en niet te lang, het beste. Te kort: eerdere versies worden snel overschreven en dat maakt het lastiger om terug te keren naar eerdere versies. Te lang: bij een storing bent u uren werk kwijt.
 • Zet een vinkje voor Laatste automatisch herstelde versie behouden als ik afsluit zonder op te slaan. Hiermee onthoudt Word een laatste versie van het document als u per ongeluk afsluit zonder het document op te slaan.

Vergeet niet om ook zelf uw documenten op te slaan met een logische naam en op een plek waar u het terug kunt vinden. Een AutoHerstel-bestand is een tijdelijk bestand. Het wordt automatisch verwijderd als u een hersteld bestand opslaat of afsluit zonder op te slaan.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven