Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Nieuwsbrieven SeniorWeb vernieuwd

SeniorWeb vernieuwt in november 2019 zijn nieuwsbrieven. De uitstraling en het aanbod verandert. Wat blijft is de kwaliteit die u van ons gewend bent. Leesbare artikelen met stap-voor-stapuitleg.

Wekelijks houden we u op de hoogte met het laatste computernieuws, phishingdreigingen en nuttige artikelen. Dat doen we al jaren en dat blijven we doen. Elke donderdagmiddag valt de wekelijkse nieuwsbrief op de digitale deurmat.

De bekende Tips & Trucs-, Tablet- en maandelijkse nieuwsbrief maken plaats voor een viertal nieuwe uitgaven: de Windows-, Mac-, iPad/iPhone- en Android-nieuwsbrief (exclusief voor leden). Elke nieuwsbrief richt zich op specifieke apparaten. Ze verschijnen elk één keer per maand.

We hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om ook het uiterlijk te wijzigen. Uitgangspunten hierbij zijn leesbaarheid en overzichtelijkheid op elk apparaat. Want we willen dat de nieuwsbrieven altijd prettig te lezen zijn. Dus op een computer, tablet en ook de smartphone.

 • Wekelijkse nieuwsbrief
  Elke donderdagmiddag verschijnt een nieuwe editie van de wekelijkse nieuwsbrief. Hij bevat het laatste nieuws, interessante tips en artikelen en meer handige informatie.
 • Windows-nieuwsbrief
  Deze nieuwsbrief, alleen voor leden van SeniorWeb, richt zich op computers en laptops die werken met Windows, het besturingssysteem van Microsoft.
 • Mac-nieuwsbrief
  Deze nieuwsbrief, alleen voor leden van SeniorWeb, richt zich op Mac-computers en -laptops die werken met macOS, het besturingssysteem van Apple.
 • iPad/iPhone-nieuwsbrief
  Deze nieuwsbrief, alleen voor leden van SeniorWeb, richt zich op de iPad en iPhone, de tablet en smartphone van Apple.
 • Android-nieuwsbrief
  Deze nieuwsbrief, alleen voor leden van SeniorWeb, richt zich op alle tablets en smartphones die Android gebruiken, het besturingssysteem van Google.

We starten in november met de nieuwe nieuwsbrieven.

 • Wekelijkse nieuwsbrief
  Elke donderdag.
 • Windows-nieuwsbrief
  De tweede dinsdag van de maand.
 • Mac-nieuwsbrief
  De tweede dinsdag van de maand.
 • iPad/iPhone-nieuwsbrief
  De derde dinsdag van de maand.
 • Android-nieuwsbrief
  De vierde dinsdag van de maand.

Deze nieuwsbrieven verdwijnen in hun huidige vorm en worden opgevolgd door de Windows-, Mac-, iPad/iPhone- en Android-nieuwsbrief.

Geïnteresseerd in een of meerdere vernieuwde nieuwsbrieven? Meld u dan aan. Zonder aanmelding krijgt u de nieuwsbrieven niet.

 • Ga naar Mijn SeniorWeb.
 • Log in als u nog niet bent ingelogd.
 • Plaats een vinkje naast de nieuwsbrieven die u wilt ontvangen.
 • Klik op Opslaan.

Er verschijnt een groene balk met de melding 'Uw wijzigingen zijn opgeslagen!'. U bent geabonneerd op de gekozen nieuwsbrieven en ontvangt de eerstvolgende editie.

De standaardinloggegevens van elk lid bestaan uit het lidnummer (te vinden op de ledenpas) en een wachtwoord dat u per mail bij uw aanmelding hebt ontvangen. Hebt u de inloggegevens aangepast, gebruik dan uw aangepaste gegevens om in te loggen.

Bent u uw inloggegevens vergeten? Klik dan op Inloggegevens vergeten, en volg de instructies.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.