Menu Zoek

Onbekende bellers WhatsApp

Onbekende bellers, WhatsApp
Ook via WhatsApp kun je elkaar bellen. Maar onbekenden, waarom bellen die? En wat doe je dan?

Met WhatsApp kun je ook bellen. En gebeld worden. Mensen gebruiken het in plaats van 'gewoon' bellen, want bij WhatsApp betaal je geen telefoonkosten. Bellen met WhatsApp via een wifi-verbinding kost niets extra's. Ook wanneer je in het buitenland bent.

Helaas hebben oplichters ook de functie ontdekt. Ze bellen gebruikers en hangen allerlei onzinverhalen op. Ze zijn uit op geld of persoonlijke gegevens. Of ze laten de telefoon maar kort overgaan en hangen op. In de hoop dat u terugbelt. Dan weten ze dat ze met een actief nummer te maken hebben. Het gevolg is meer spam en bellers via WhatsApp. Verder gebeurt er gelukkig niet zoveel als u per ongeluk terug hebt gebeld. U kunt niet op kosten gejaagd worden zoals bij een gewoon telefoongesprek.

Toch geldt: laat een onbekende beller op WhatsApp links liggen. Neem niet op en bel niet terug. Blokkeer het nummer eventueel. Zet de optie 'onbekende bellers stilhouden' aan in WhatsApp. Dan vallen onbekende bellers u niet meer lastig.

In WhatsApp zijn onbekende bellers eenvoudig stil te krijgen. Met de optie 'onbekende bellers stilhouden'. Let op: onbekende bellers kunnen u nog steeds bellen maar u krijgt geen signaal. Ze verschijnen wel in de lijst met oproepen. Wilt u de onbekende beller niet meer zien, blokkeer hem dan.

Iemand kan u nog wel altijd met een onbekend nummer bellen via de normale telefoonfunctie van uw smartphone.

Elk telefoontje staat in WhatsApp onder 'Oproepen' (Android) of 'Gesprekken' (iPhone). Ook de onbekende beller. Blokker deze op de volgende manier:

 • Open WhatsApp.
 • Zit u in een chat, tik dan op de pijl linksboven om terug te keren naar het overzicht.
 • Tik op Gesprekken (iPhone) of Oproepen (Android).
 • Tik in Android op het onbekende nummer. Pas op dat u niet op het telefoon-icoon tikt, dan gaat u de onbekende bellen.
 • Tik op de iPhone op het icoon van een i in een cirkeltje.
 • Tik op de iPhone op Blokkeer [telefoonnummer]. Tik op Android op de drie verticale puntjes rechtsboven en daarna op Blokkeren.
 • Tik op Blokkeer (iPhone) of Blokkeren (Android).

De onbekende beller blijft weliswaar in de lijst staan, maar kan u nooit meer lastig vallen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.