Menu Zoek

Ondertiteling op Netflix aanpassen

ondertiteling netflix aanpassen

Is de ondertiteling van een film op Netflix lastig te lezen? Verander dan de lettergrootte, het lettertype, de kleur en nog meer.

Tijdens het kijken van een film of serie is ondertiteling hartstikke fijn. Maar het is wel vervelend als u de tekst niet goed kunt lezen. Ook al doet Netflix z'n best om de meest duidelijke ondertitels te maken. Maar misschien zijn voor u de letters te klein of is het lettertype lastig leesbaar. Pas dan het uiterlijk van de ondertiteling aan. Maak bijvoorbeeld de letters groter en stel een prettig lettertype in. Of geef de letters een duidelijke kleur en voeg een achtergrondkleur toe.

Gebruikers kunnen de ondertiteling in de instellingen van hun profiel aanpassen. Hebben meerdere mensen in het huishouden een eigen profiel? Dan kan iedereen de ondertiteling naar wens maken. Daarna kunnen jullie weer lekker van alle films en series genieten.

De ondertiteling kunt u alleen via de webversie van Netflix aanpassen. Maar de wijzigingen zijn ook te zien op andere apparaten.

 • Ga naar www.netflix.com en log in.
 • Ga rechtsboven met uw muis op uw profiel staan. Er komt dan een klein menu in beeld.
 • Klik in het menu op Account.
 • Klik op Instellingen bewerken.
 • Klik op Weergave van ondertitels.
 • Een aantal bewerkingsopties voor de ondertiteling verschijnen.
  • De letterstijl veranderen? Klik op het balkje onder Lettertype. Klik daarna op het het lettertype dat u prettig vindt, bijvoorbeeld Typmachine of Blokkeren.
  • De ondertiteling is standaard wit. Pas de kleur van de ondertiteling aan via het gekleurde vierkantje naast Lettertype.
  • De letters groter maken? Klik onder Tekstgrootte op de rechter A. Standaard is de middelste optie geselecteerd. Met de optie links maakt u de letters kleiner.
  • Klik op het vierkantje onder Achtergrond als u wilt dat de ondertiteling in een gekleurd vakje staat. Kies daarna een kleur of zet een vinkje voor Semitransparant als de achtergrond deels doorzichtig moet zijn.
  • Liever een groter gekleurd vak achter de tekst dan bij Achtergrond? Klik dan op het vierkantje onder Venster en kies een kleur.
  • Een schaduw achter letters kan de ondertiteling verduidelijken. Geef bij Schaduw aan welke optie u fijn vindt: Geen, Slagschaduw, Verzonden of Uniform.
 • Bovenaan ziet u hoe de ondertiteling eruitziet. Tevreden? Klik op Opslaan.

U hebt de weergave van de ondertitels aangepast. Open de Netflix-app op uw andere apparaten om ook hier de instellingen door te voeren. Spijt van de aanpassingen? Klik dan bij de instellingen van 'weergave van ondertitels' op Opnieuw instellen als standaard.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.