Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 14 oktober 2021

Online paastips voor in en om het huis

Paastips 2020Pasen 2020 verloopt voor ons anders dan andere jaren. Maar ook in en om het eigen huis is er wat leuks van te maken met behulp van internet.

Met beperkte middelen iets moois maken. Daar draait knutselen om. Maak zelf een leuke paasdecoratie en fleur uw woning ermee op. Veel knutselideeën zijn gericht op kinderen, maar op de site van de Firma Huishouden staat een aantal leuke algemene projecten om zelf te maken. Ook Vaessen Creative heeft een uitgebreide site vol met aantrekkelijke projecten, zoals paaseieren van natuurlijke materialen en paasslingers. Ook Edding, fabrikant van onder meer merkstiften, verzamelde een aantal knutseltips op de site.

Knutselen met Pasen

Het voorjaar komt eraan en met een bleek zonnetje aan de hemel is het fijn om even in de tuin of op het balkon bezig te zijn. Op Zaaikalender.com staat een handig overzicht van welke planten wanneer gezaaid kunnen worden. Handig voor de moestuin! Groei.nl biedt een overzicht van tuinklussen die in de maand april het best worden gedaan. Hoort u de vogels ook alweer zingen 's morgens en aan het einde van de dag? Via Vogelgeluid.nl hoort u welk lied bij welke vogelsoort hoort. Schapenboerderijen zijn veelal dicht, maar via de webcam kijkt u in de lammetjesstal mee naar het nieuwe leven.

Om te genieten van een lekkere maaltijd, hoeft u echt niet naar een restaurant te gaan. Op de site van Albert Heijn staan allerlei recepten rondom het thema Pasen. Ze zijn verdeeld in rubrieken, zoals 'tosti's' en 'eieren', maar u zoekt ook op type maaltijd. Klikt u een onderdeel aan, dan ziet u een foto met de naam van het recept. Staat er een driehoekje op de foto, dan is er een video beschikbaar met uitleg. Ook Jumbo heeft een gedeelte met recepten op de site, al is er geen specifiek overkoepelend Paas-thema. Een ei hoort erbij! Op Altijdweervooreenei.nl staan recepten die één ding met elkaar gemeen hebben: er zitten eieren in. Culinaire eiergerechten staan op 24Kitchen.nl.

Boodschappen doen ligt in deze periode soms ook wat lastiger, met de drukte bij de online supermarkten en beperkingen bij de stenen winkels. Ook boeren hebben het lastig nu de horeca gesloten is en geen producten meer afneemt. Het concept Homemadechefs ontwikkelde boodschappenboxen met producten van de boerderij. De boxen worden overal in Nederland (behalve op de Waddeneilanden) afgeleverd.

Eieren eten met Pasen

Ook vanuit huis kunt u de wereld om ons heen bezoeken, uiteraard via internet. Een dagje uit naar een park als de Efteling of de Beekse Bergen zit er deze Pasen niet in. Gelukkig zijn beide parken wel te bezoeken via Google Street View. In een soort 3D-omgeving wandelt u via de muis door de parken.

Een Nederlandse museum bekijken aan de hand van een korte video kan via Thuismuseum.nl. In de video leidt een videomaker van de organisatie u mee langs de mooiste werken van een bepaald museum. Ook leuk om u voor te bereiden op een later bezoek, als de musea weer toegankelijk zijn.

Rijksmuseum Meesterwerken is een online rondleiding. De tour voert langs achttien meesterwerken in de Eregalerij en is voor iedereen toegankelijk door de toevoeging van tekst- en audiofragmenten.

Meesterwerken in het Rijksmuseum

SeniorWeb heeft in deze tijd van thuisblijven Thuis online opgezet. Met stap-voor-stapuitleg over praktische zaken, zoals contact onderhouden via WhatsApp of Skype en online boodschappen doen. Op Thuis Online staan niet alleen praktische zaken. Mensen vinden er ook veel inspiratie om thuis online leuke dingen te doen. Denk hierbij aan uitleg over sociale media, online muziek luisteren of virtueel een museum bezoeken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.