Menu Zoek

Thuis online

Kunt u de deur even niet uit, of wilt u gewoon een dagje thuis blijven? Met het internet haalt u zelf de buitenwereld in huis. Even videobellen met vrienden, via sociale media op de hoogte blijven van wat de familie allemaal doet, of online een spelletje spelen tegen iemand anders, het kan allemaal. Hoe? Dat leggen we u graag uit. Lees onze tips en ga aan de slag! En komt er niet uit? Dan staan onze vrijwilligers voor u klaar om u te helpen!

Online gemak en vermaak

Wilt u meer tips over online gemak en vermaak? Lees onze tips en ga aan de slag! Naar alle tips

Videobellen: hoe werkt dit?

Videobellen maakt een gesprek persoonlijker, zeker als we elkaar een tijdje niet kunnen bezoeken. Met videobellen belt u met elkaar terwijl u elkaar ook ziet. Naast videobellen via WhatsApp zijn er nog andere mogelijkheden om op deze manier online contact te hebben:

Videobellen met WhatsApp (Android)

In deze video leggen we uit hoe u in WhatsApp, op een Android-smartphone, kunt videobellen.

Wilt u de stappen nog eens rustig nalezen? Dat kan!

Lees de stappen

Videobellen met WhatsApp (iPhone)

In deze video leggen we u uit hoe u met WhatsApp, op een iPhone, kunt videobellen.

Wilt u de stappen nog eens rustig nalezen? Dat kan!

Lees de stappen

Sociale media

Er zijn ontzettend veel sociale media om met elkaar in contact te komen en te blijven. Welke gebruikt u al en waar wilt u meer van weten?

Leuk om online te doen

Online winkelen

Als u de deur niet uit kunt is het handig om bijvoorbeeld boodschappen of andere spullen online te bestellen. Wij leggen u uit hoe u dat doet:

Terug in de tijd

Het is altijd leuk om terug te gaan in de tijd. Ook online zijn daar verschillende mogelijkheden voor, probeer ze eens uit:

Hoe SeniorWeb u kan helpen!

voor leden

PCHulp per Telefoon

Onze vrijwilligers helpen u op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 en 13.00 en 16.00 uur telefonisch op weg bij digitale problemen.

voor leden

PCHulp via Internet

Stel uw vraag kosteloos via internet aan één van onze PCHulp-vrijwilligers. U krijgt binnen enkele werkdagen een antwoord per e-mail.

voor leden

Online cursussen

Volg in uw eigen tempo, wanneer het u uitkomt één van onze online cursussen. Opgedeeld in diverse lessen, met duidelijke uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 500 cursuslocaties en 2.800 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:

  • Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
  • 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Deskundige controle van verdachte mails

Word nu lid en betaal in 2024 maar € 38,-. Ook ontvangt u een computerboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Ja, ik wil lid worden

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.