Menu Zoek

Puzzelwoorden zoeken op het web

puzzelwoord

Zit u vast in een puzzel en zijn een paar hints wel fijn? Online zijn er genoeg sites met puzzelhulpjes die uitkomst bieden.

Zoek op woordenraden.nl naar woorden met een bepaald aantal letters. Een fijne hulp bij Lingo (6 letters) of Wordfeud (7 letters). Of zoek heel gericht naar woorden die bijvoorbeeld beginnen met een W of waarbij de vierde letter een R is. Dit kan met behulp van jokertekens. De zoekopdracht 'zevenletterwoorden die beginnen met een T', levert hier meer dan 1000 woorden op. Helaas ook veel onbruikbare zoals T-shirt of tbs’ers.

De zoekmogelijkheden bij woorden.app zijn vergelijkbaar met Woordenraden.nl. De zoekopdracht zevenletterwoorden die beginnen met een T, levert hier 90 woorden op die allemaal bruikbaar zijn.

Zoek het juiste woord op denksport.com, van de maker van de populaire puzzelboekjes. door het aantal letters in het voeren en voer de letters in die u al hebt. Laat vakjes leeg voor de letters die onbekend zijn.

Het Puzzelwoordenboek van Van Dale is een gratis online puzzelhulp voor het opzoeken van puzzelwoorden en woordpatronen. Typ in het zoekvenster de vraag of enkele kernwoorden uit de vraag. Een complete vraag is bijvoorbeeld 'huisdier', 'nagerecht', 'berg in Oostenrijk' of 'deel van een machine'. Ook hier kunt u zoeken op aantal letters en ontbrekende letters.

Typ op Puzzelwoorden.net de bekende letters en puntjes op de plaatsen waar u nog geen letter weet. Typ bijvoorbeeld ‘t.nk.nst..l..ies’ en vind bijvoorbeeld ‘tankinstallaties’. De site geeft maximaal honderd resultaten.

Bij Mijnwoordenboek.nl kiest u tussen cryptogrammen, puzzelwoordenboek of puzzelhulp. Voer een woord in en de site zoekt tussen de ingevoerde opdrachten. Of stel een hulpvraag aan anderen. Daarvoor moet u zich wel registreren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.