SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

WhatsApp

WhatsApp is de app om berichten, foto's en video's te versturen naar uw familie, vrienden en kennissen. En wist u dat u de app niet alleen op uw smartphone kunt gebruiken, maar ook in een internetbrowser op de computer? Handig als u bijvoorbeeld een foto vanaf uw computer wilt doorsturen naar iemand. Hoe u WhatsApp gebruikt op de computer en andere handigheidjes voor deze populaire app leggen wij u stap voor stap uit.

Ook gebruikmaken van ons lesaanbod over WhatsApp?

Bekijk het actuele lidmaatschapsaanbod! Word lid van SeniorWeb

Ook veel senioren appen liever dan dat ze bellen

WhatsApp wordt door jong en oud veelvuldig gebruikt om berichten te versturen. Van jongeren was al bekend dat ze liever appen dan bellen. Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt nu dat dit ook voor veel ouderen geldt. 43 procent van de ouderen die WhatsApp gebruiken, stuurt liever een berichtje dan dat hij of zij belt, slechts 19 procent belt liever.

WhatsApp Quiz

Met WhatsApp kunt u gemakkelijk berichten naar vrienden en familie sturen. Maar wat weet u eigenlijk over WhatsApp? Kent u de andere functies die de berichtenapp heeft? Test het met de WhatsApp Quiz van SeniorWeb! U maakt t/m 30 september kans op een iPad, SeniorWeb Powerbank of styluspen én ontvangt gratis de WhatsApp Toptips.

Heel Holland appt

Om met elkaar in contact te blijven appen we er met z’n allen flink op los! Hoe vaak checkt u WhatsApp? Welke smileys zijn favoriet en kunnen we eigenlijk nog wel zonder? Sjoerd van Oortmerssen ging voor SeniorWeb de straat op in Haarlem en vroeg het aan voorbijgangers.

De basis van WhatsApp

Wilt u beginnen met WhatsApp, of hebt u de basis nog niet helemaal onder de knie? Lees dan op uw gemak deze artikelen nog eens door:

Hoe wilt u meer leren over WhatsApp?

voor leden

Leren aan Huis

Wilt u graag thuis uitleg over WhatsApp? Vraag dan nu Leren aan Huis aan. Een SeniorWeb-vrijwilliger komt bij u thuis om uitleg op maat te geven over de WhatsApp-onderdelen waar u hulp bij nodig hebt!

SeniorWeb Leslocaties

Op veel van onze 410 leslocaties in Nederland kunt u terecht voor een inloopspreekuur, les of workshop over WhatsApp. Loop eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.

voor leden

Online cursussen

Volg in uw eigen tempo, wanneer het u uitkomt de online cursus over WhatsApp voor Android of iOS. De cursussen zijn opgedeeld in diverse lessen, met duidelijke uitleg en instructievideo's.

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 410 cursuslocaties en 2.900 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:


groen vinkje opsomming Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
groen vinkje opsomming 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
groen vinkje opsomming Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
groen vinkje opsomming Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
groen vinkje opsomming Voordelige computerboeken en accessoires
groen vinkje opsomming Deskundige controle van verdachte mails


Word nu tot eind 2019 gratis lid van SeniorWeb en betaal in 2020 slechts € 33,- voor het lidmaatschap. Bovendien ontvangt u een computerboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Bekijk de voordelen van het lidmaatschap

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.