U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Amusement Artikel

Emoji's gebruiken in WhatsApp

Artikel

In WhatsApp-gesprekken worden veel emoji's gebruikt. Dat zijn die plaatjes van gezichtjes en allerlei voorwerpen. Hoe gebruikt u ze eigenlijk?

Niveau:
Gemiddeld
Waardering:
2,6 / 5 (5 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 24 jan 2023

Afbeelding met karakter

Emoji is een Japans woord dat letterlijk 'afbeelding plus karakter' betekent. In het moderne taalgebruik worden met emoji's de plaatjes bedoeld die in bijvoorbeeld WhatsApp veel terugkomen. Vroeger werden de lachende gezichtjes ook wel smileys genoemd, en wat later werd het woord emoticons veel gebruikt. Nu is de term emoji gangbaar.

Betekenis

Emoji's drukken een gevoel, handeling, mening of voorwerp uit. Sommige hebben een heel duidelijke betekenis, zoals de pizza of de afbeelding van een bloem of een kat. Van andere plaatjes kan het wat onduidelijk zijn wat ermee wordt uitgedrukt. Zoals twee handen tegen elkaar. Betekent dat bidden of twee mensen die een high five geven? Lees hier meer over in het artikel 'Welke emoji gebruik ik?

Emoji invoegen

Voeg zo een emoji in tijdens een gesprek op WhatsApp:

  • Open WhatsApp.
  • Tik op het tabblad Chats.
  • Tik op het chatgesprek waarin u de emoji wilt invoegen.
  • Tik links van het tekstvak op het pictogram van het gezichtje (Android). Tik op de iPhone in het tekstvak en daarna op het pictogram van het gezichtje op het toetsenbord.
  • Het overzicht van emoji's opent. Er zijn verschillende categorieën. Het gezichtje staat bijvoorbeeld voor verschillende smileys en bij de categorie met het plaatje van een voetbal staan emoji's die met sport te maken hebben. Tik op de categorie die u wilt gebruiken.
  • Tik op de emoji die u wilt invoegen. Sommige emoji's zijn er in meerdere huidskleuren. Wilt u een andere kleur emoji? Houd uw vinger dan wat langer op de emoji en tik op de emoji in de gewenste kleur.
  • Tik om weer te typen op het tekstvak of op het toetsenbordje links ervan (Android). Tik op de iPhone op ABC op het toetsenbord.
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven