Menu Zoek

Alles over chatgeschiedenis in WhatsApp

Alles over chatgeschiedenis in WhatsappWhatsApp bewaart alle informatie die mensen uitwisselen in de app. Wat zijn de opties voor het opschonen, bewaren en doorzoeken van chats?

Op het tabblad ‘Chats’ staan alle gesprekken die u op WhatsApp heeft gehad. Gesprekken met contactpersonen en ook groepsgesprekken. Tik op een chat/contactpersoon en de chatgeschiedenis tussen jullie opent. Nieuwe berichten komen er onderaan bij.

Als een gesprek lang doorgaat, is het lastig om informatie terug te vinden. Bijvoorbeeld een adres dat iemand gaf. Gebruik de zoekfunctie om iets terug te vinden of blader eenvoudig door gedeelde afbeeldingen en video's.

Geef berichten die u later nodig hebt of graag terugleest een ster. Daarmee kunt u favoriete appjes makkelijk terugvinden in WhatsApp. Ze worden verzameld in ‘Berichten met ster'. Daar staan de chatberichten op datum, met de nieuwste berichten bovenaan. Tik op een bericht en u ziet het in het oorspronkelijke gesprek.

Om het tabblad ‘Chats’ in WhatsApp wat overzichtelijker te maken, kunnen gebruikers gesprekken archiveren. De contactpersoon en gespreksgeschiedenis zijn nog vindbaar in de map ‘Gearchiveerd’. Dat chat staat niet meer op het tabblad, maar het is altijd weer uit het archief te halen.

Was een gesprek zo belangrijk of leuk dat u het graag ook buiten WhatsApp wilt bewaren, exporteer de chat dan. De inhoud van alle uitgewisselde berichten wordt in één tekstdocument gegoten. Naam, datum, tijd en emoji's staan erbij. Bewaar het document in de mail of op de computer.

Alle WhatsApp-chats in één keer veiligstellen, kan alleen door een back-up te maken. Die wordt dan opgeslagen in iCloud of Google Drive, afhankelijk van of u een iPhone of Android-telefoon gebruikt. Een back-up kunt u ook overzetten naar een nieuwe telefoon.

Dé manier om WhatsApp op te schonen, is door chats te verwijderen. De gespreksgeschiedenis is dan permanent weg en de chat is uit de chatlijst. Start een nieuw gesprek om de persoon toch weer een bericht te sturen. Mensen kunnen ook de chatgeschiedenis wissen. Alle uitgewisselde berichten zijn dan weg, maar het gesprek blijft in de chatlijst staan. Het werkt zo:

Chat wissen Android-toestel

  • Open WhatsApp.
  • Tik indien nodig op het tabblad Chats.
  • Open de chat.
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven.
  • Tik op Meer > Chat wissen.
  • Favoriet gemarkeerde berichten verwijderen? Zet een vinkje voor 'Berichten met ster verwijderen'.
  • Tik op Chat wissen.

Chat wissen iPhone

  • Open WhatsApp.
  • Tik indien nodig op het tabblad Chats.
  • Veeg over de chat van rechts naar links > Meer.
  • Tik op Wis chat > Verwijder alle berichten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.