U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Internet Artikel

Hoe ga je om met groepsapps in WhatsApp?

Artikel

Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Maar hoe ga je verder om met groepen in WhatsApp? 

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,6 / 5 (16 stemmen)
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gewijzigd op 25 jul 2024

Stel nieuwe leden voor

Nieuwe buren die graag aansluiten bij de buurtapp? Natuurlijk mogen ze meedoen, maar stel ze even voor. Of spreek af dat ze zichzelf voorstellen. Zonder uitleg zien de andere leden alleen maar 'Piet Paaltjens heeft +31 6 12345678 toegevoegd'. 

Reageer niet op alles

De overbuurvrouw is haar kat kwijt. Ze roept elk buur in de groepsapp op naar Felix om te zien. Geen kat gezien? Reageer dan niet op het bericht. De buurvrouw een hart onder de riem steken doe je liever in een privé-bericht. Of ga even langs. Het is voor alle groepsleden prettig als er alleen nuttige reacties komen. 

Houd het doel in het achterhoofd

De buurtapp is er om door te geven wie een pakketje voor wie heeft aangenomen. Voor de jaarlijkse buurt-bbq. Om te vragen of iemand de plantjes water kan geven. Hij is er niet om het laatste bezoek aan de huisarts gedetailleerd door te nemen. Spreek, zeker in grotere groepen, met elkaar af welk doel de groepsapp heeft. Spreek elkaar aan op uitweidingen waarvoor de app niet is bedoeld. 

Begrens het delen van foto's

Natuurlijk is het leuk met de familie te delen hoe de vakantie verloopt. Stuur vooral ook foto's. Maar beperk het aantal. Elk beeld komt bij andere leden in de opslag van de telefoon terecht. En niet iedereen zit ruim in de gigabytes. Bovendien hebben ze het na foto 83 echt wel gezien.

Stop de kettingreactie

Berucht in alle groepsapps is de kettingreactie. Een groepslid feliciteert een ander met z'n verjaardag. Iedereen volgt, niemand wil achterblijven. Op iemands appje over een aankomende vakantie, volgt de ene 'prettige vakantie' na de andere. Reageer liever in een privé-bericht of met alleen een emoji-reactie. Dat houdt de groepsapp 'schoon'. 

Verlaat de groep niet stilletjes

Soms is een groepsapp te veel en wil je eruit. Maar zou je weggaan van een feestje zonder afscheid te nemen? Laat daarom bij vertrek uit een groep even weten dat je de groep verlaat. Dat is wel zo netjes.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven