Menu Zoek

Gratis spelletjes online spelen tegen anderen

Online spelletjes tegen anderen spelenSpeel via internet spelletjes tegen anderen. Gewoon vanachter het scherm van een pc, smartphone of tablet.

Een spelletje met iemand spelen kan ook zonder bij diegene langs te gaan. Het kan net zo makkelijk via het internet. Meestal kunt u kiezen of voor spelen tegen de computer of tegen andere mensen. Dat kunnen kennissen zijn, maar ook onbekenden.

Voor veel mensen is Wordfeud een oude bekende. Het lijkt op het bordspel Scrabble. Met letterblokjes maakt de speler woorden op een speelbord. De speler die de meeste punten scoort met zijn woorden wint. Via de app is het mogelijk om tegen bekenden te spelen. Met de chat-functie kletsen de spelers met elkaar.

Download de app gratis:

Van het programma 'De slimste mens' is ook een app-versie. U speelt zelf de bekende rondes van het programma, zoals 3-6-9 en Open deur. Wie de meeste antwoorden goed heeft, is de slimste. Speel tegen een willekeurige slimmerik of tegen slimme vrienden. Even oefenen in uw eentje kan ook.

Download de app gratis:

Een digitale variant van Boggle is het spelletje Ruzzle. Hierbij moet de speler binnen bepaalde tijd zoveel mogelijk woorden maken binnen het rooster van letters. Daarbij speelt u tegen uzelf, willekeurige tegenstanders of (Facebook-)vrienden.

Download de app gratis:

Van Rummikub bestaan veel verschillende digitale varianten. Maar de maker van het originele spel heeft ook een gratis versie online gezet. Koppel een Facebook-account en speel tegen Facebook-vrienden of speel een potje tegen een willekeurige tegenstander. Voor mobiele apparaten is er een gratis app.

Download de app gratis:

Voor spelletjeswebsite Board Game Arena hoeft u geen app of spel te downloaden. Spelen gaat namelijk gewoon via de internetbrowser. Board Game Arena is een website waarop 175 verschillende spellen staan. Denk aan Yahtzee, Keezen, hartenjagen, dammen en boerenbridge. Maar ook meer recente bordspellen, zoals Carcassonne, zitten in het assortiment. Op dit platform kunt u tegen zowel onbekenden als bekenden spelen. Surf naar boardgamearena.com en maak een account aan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.