Zoeken
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 9 april 2015

Overstaphulp Windows XP

Vanaf 8 april 2014 wordt Windows XP niet meer ondersteund door Microsoft. Het besturingssysteem krijgt geen beveiligingsupdates meer en wordt niet meer gerepareerd. Daardoor kan het systeem doelwit van criminelen worden. Het is niet meer veilig om met een XP-computer te internetten.

Wat kunt u doen als u nog computert met XP? Welke mogelijkheden u hebt, leest u in deze Overstaphulp van SeniorWeb.

Uitgangssituatie:
u hebt een computer met Windows XP (pc of laptop)
 

 1. Kan: doorgaan
  zonder internet

  Als u de XP-computer afsluit van internet, kunt u ermee blijven werken. Maar u kunt niet meer e-mailen, surfen of skypen. Kortom, allerlei zaken waarvoor een internetverbinding nodig is, stoppen.

  Wat u wel kunt overwegen: u gebruikt een tablet of smartphone voor e-mail, internet en Skype. Uw XP-computer gebruikt u voor de rest, zoals brieven typen en printen.

  Let er wel op dat u echt geen verbinding meer hebt met internet! Hoe u internet afsluit leest u in het artikel Internet afsluiten op XP-computer.

 2. Doen: een nieuw apparaat kopen (of nieuwe Windows-versie installeren)

  Het verstandigste dat u kunt doen nu XP is gestopt, is een nieuw apparaat kopen. U hebt de volgende mogelijkheden:

  • een computer met Windows 8.1 (pc of laptop)
  • een computer van Apple (pc of laptop)
  • een tablet, zoals een iPad of Samsung Tab
  Kunt u geen afscheid nemen van uw trouwe bakkie? Misschien kunt u op uw huidige computer een nieuwe Windows-versie zetten. Dat is geen eenvoudig klusje, maar op sommige XP-computers is het mogelijk. Ook kunt u het open source besturingssysteem Linux op uw huidige computer installeren. Beide opties adviseert SeniorWeb niet voor de beginnende of gemiddelde computergebruiker.   
 3. Niet doen: doorgaan
  met internet

  U kunt gewoon doorgaan met internetten. Maar we raden het ten stelligste af. U loopt hoge veiligheidsrisico’s.

  Microsoft is met de ondersteuning van Windows XP gestopt op 8 april 2014, dus daarna bent u een makkelijk doelwit van internetcriminelen.

  Daarom: stop met internet op Windows XP.

 
 1. Doen: een nieuwe computer kopen

  U kunt het beste een nieuwe computer aanschaffen. Daarbij hebt u nogal wat keuze.

  1. Een Windows 8.1-computer kopen
  Het zal best even wennen zijn, die overstap van Windows XP naar Windows 8.1. Maar het blijft wel Windows en dus toch vertrouwd. Hoe uitgebreid moet de nieuwe computer zijn? Een eenvoudig antwoord daarop is: elke hedendaagse computer (pc of laptop) presteert beter dan uw huidige XP-machine. Een nieuwe pc zonder beeldscherm koopt u vanaf ongeveer 400 euro. Als u ook een nieuw beeldscherm nodig hebt, tel er dan minimaal 100 euro bij op.

  In de winkels kan men u in veel gevallen helpen met het overzetten van uw gegevens van de oude naar de nieuwe computer. Vraag ernaar als u zich oriënteert op een nieuw apparaat.

  U overweegt uit kostenoverwegingen misschien om een tweedehands computer te kopen. SeniorWeb raadt dit af. U weet niet wat u in huis haalt. Bij nieuwe pc's horen garantiebepalingen; tweedehandsjes kennen die niet. Daarom: als u niet goed kunt beoordelen of een gebruikte computer deugt, kies dan voor een nieuw apparaat.

  Aankoophulp

  Wilt u hulp bij de computerkeuze, dan kunt u onze Computerkiezer gebruiken.

  2. Een computer van Apple kopen
  Mac-computers van Apple worden vaak geprezen om hun gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve gebruik. Maar Mac-computers (pc of laptop) zijn wel een stuk duurder. Ze zijn te koop vanaf circa 1000 euro.

  Meer over de Mac

  Meer over de Mac-computer leest u in onze artikelen:

   
  3. Een tablet kopen
  Het is het overwegen waard. Op een tablet kunt u veel van wat u op een computer kunt doen, zoals mailen, internetten, internetbankieren en spelletjes spelen. Maar een tablet is geen volledige computer. Als u vaak teksten typt of foto's bewerkt, dan is een pc of laptop prettiger.

  Welke tablet koop ik?

  Wilt u een tablet kopen, maar weet u nog niet welke? Lees dan onze Tabletaankoophulp.

  Aandachtspunten: wifi en de printer
  Welke keuze u ook maakt: bedenk welke vorm van internet erbij past. Bij een tablet hebt u draadloos internet (wifi) nodig, maar wifi is ook erg makkelijk als u een laptop koopt. Wifi loopt via een router. Die krijgt u over het algemeen van uw internetprovider. De kans is daarom groot dat u al een draadloze verbinding hebt. En uw printer, werkt die nog met de nieuwe computer of tablet? Vaak zult u een nieuwe printer moeten aanschaffen. U koopt deze vanaf 40 euro.
 2. Liever niet: een nieuwe Windows-versie op uw huidige computer zetten

  Er is een kleine kans dat uw oude computer geschikt is voor de nieuwste Windows-versie. Microsoft zelf geeft de volgende vuistregels:

  1. Stamt uw computer uit 2006 of eerder, dan is hij niet geschikt voor een nieuwe Windows-versie.
  2. Uw processor draait minimaal op 1 gigahertz (GHz) en u hebt minimaal 1 GB intern geheugen.
  U controleert dit als volgt: klik op Start. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik vervolgens op Eigenschappen.

  Upgrade Assistent

  Voldoet uw computer aan deze eisen? Dan kunt u met behulp van de Upgrade Assistent van Microsoft controleren of uw computer inderdaad een nieuwe Windows-versie aankan en of bijvoorbeeld uw printer zal blijven werken. Downloadt hiervoor de Upgrade Assistent van Microsoft.

  Echter, ook al voldoet uw computer aan de vereisten, bedenk daarnaast ook:
  1. Veel van uw huidige programma's werken niet meer met Windows 8. Als u gehecht bent aan specifieke programma's, controleer dan of ze nog werken met Windows 8.
  2. Nog een belangrijke software-overweging: zware programma's, zoals het fotobewerkingspakket Photoshop en het videobewerkingspakket Pinnacle Studio, werken zeker niet op uw oude machine.

  Kan uw computer en randapparatuur overweg met een nieuwe versie van Windows en wilt u deze ondanks genoemde overwegingen op uw pc zetten? Dan komt de volgende stap: het nieuwe besturingssysteem kopen. Dat kan in de winkel of via internet. Belangrijk: u hebt de volledige versie nodig van Windows 8.1 (of Windows 8). Deze versie staat op een dvd. Dus controleer of uw computer dvd’s kan lezen. Twijfelt u, raadpleeg dan PCHulp.

  Windows 7?

  In veel (web)winkels kunt u nog steeds Windows 7 aanschaffen. Maar hiervoor gelden dezelfde eisen als voor Windows 8. Dus als uw computer ongeschikt blijkt voor Windows 8, is hij ook ongeschikt voor Windows 7.

 
 1. Vervolgstappen bij kopen van nieuwe computer

  Hebt u een nieuwe computer aangeschaft, dan wilt u uw bestanden en e-mails natuurlijk op het nieuwe apparaat plaatsen. Hebt u een Windows-pc of -laptop gekocht, volg dan deze stappen. (Durft u dat niet aan? Mogelijk kan de verkoper van de computer u ermee helpen. Veel winkels bieden deze service aan, vraag ernaar voor u een computer koopt.) Zorg ervoor dat u de update naar Windows 8.1 uitstelt totdat u onderstaande stappen hebt doorlopen.

  1. Zet uw oude XP-computer nog eenmaal aan en schrijf op welke software u wilt blijven gebruiken. Veel programma's kunt u op uw nieuwe computer downloaden van internet en installeren. Programma's die u hebt gekocht moet u mogelijk opnieuw aanschaffen.
  2. Selecteer de bestanden (documenten, foto's, muziek, et cetera) die u wilt overzetten naar uw nieuwe computer. Hoe dit gaat, leest u in het artikel 'Windows 8: overstaphulp bestanden overzetten'.
  3. Waarschijnlijk wilt u ook uw e-mails bewaren en overzetten. Hoe dit gaat, leest u in het artikel 'Windows 8: Overstaphulp e-mail behouden'. Dit hoeft niet als u webmail zoals Gmail of Outlook.com gebruikt, want dan kunt u e-mail op de nieuwe pc gewoon weer via internet benaderen.
  4. Uw oude XP-computer kan nu definitief uit.
  5. Installeer de overige software die u gebruikt op uw nieuwe computer.
  Lukt het installeren van uw nieuwe computer niet? Schakel dan PCHulp in.

  Bestanden overzetten naar Mac of tablet

  Hebt u een Mac of een tablet gekocht, dan zijn er beperkte mogelijkheden uw bestanden en e-mails over te zetten. Op SeniorWeb is daarover geen informatie beschikbaar, maar u kunt wel contact opnemen met PCHulp.

  Op de website van SeniorWeb vindt u tal van artikelen die u op weg helpen in Windows 8.1. Verder kunt u over Windows 8/8.1 een complete online cursus volgen: Aan de slag met Windows 8 en 8.1.

  Hoe u uw oude pc veilig wegdoet leest u in het artikel Computer veilig wegdoen. En wilt u oudere software blijven gebruiken, lees dan het artikel Oudere toepassingen gebruiken.

 2. Vervolgstappen bij nieuwe installatie van Windows

  Weet waar u aan begint. Als u een andere versie van Windows installeert, verwijdert u alle programma's, gegevens en het oude XP-besturingssysteem van uw computer. Dit is niet te herstellen. Wij raden aan hier alleen aan te beginnen als u zeker bent van uw zaak. Verder willen we u erop wijzen dat de hele procedure veel tijd kost. Reken zeker op een uur of zes. Regel voordat u begint met de installatie van Windows 8 de volgende zaken:

  1. Maak een back-up van uw bestanden of van uw hele pc. U vindt een reeks artikelen over dit onderwerp op onze website: Back-up maken.
  2. Maak een lijst van programma's die u hebt geïnstalleerd en die u wilt blijven gebruiken. En als het betaalde software betreft: controleer of u de licenties of productcodes nog hebt.
  3. Sla uw Favorieten op. Deze worden bij een back-up van uw bestanden ook bewaard, maar weet u ze dan nog terug te vinden? Als u ze zelf exporteert vanuit Internet Explorer weet u zeker dat u ze hebt.
  4. Exporteer uw mail (behalve als u webmail gebruikt, zoals Outlook.com of Gmail, want webmail kunt u na de nieuwe installatie gewoon weer via internet benaderen). Voor e-mails geldt ook dat ze bewaard worden in de back-up die u maakt. Maar het is beter ze apart te exporteren en te archiveren, zodat u ze later nog kunt inzien. Het programma Mailstore is daarvoor geschikt. Hoe u daarmee omgaat, leest u in het artikel E-mail archiveren met Mailstore.
Auteur: SeniorWeb
Gewijzigd: 9 april 2015
Printen Voeg toe aan Mijn archief
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 

Waardering

Klik op de sterren om dit artikel te waarderen: -/5 Stem!

SeniorWeb-leden vinden van dit artikel

avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 18 maart 2015 15:56: Wifi ?
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 30 oktober 2014 15:02: Ik las dat mijn Seniorweb Linux als free ware aanbood. Als dat klopt, kan ik het niet vinden. Op dit moment is bekend dat Windows 8 volgend jaar wordt opgevolgd door Windows 10 en dat dit nieuwe programma zal lijken op de voorgangers van Windows 8. Mijn conclusie is dan dat Windows 8 een miskleun is, die je op dit moment NIET moet aanschaffen, ook niet op een nieuwe computer. Ik wil op een oude laptop Linux proberen, wel in een Nederlandse versie. Ik dacht Linux (en dan liefst de meest aantrekkelijke versie)"even" via Seniorweb te downloaden, dat blijkt niet zo simpel als het leek. Jammer Louis Arnold
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 20 juni 2014 16:35: dit had ik allemaal al gelezen. Mijn vraag is niet of maar waar ik Windows 7 of 8 kan laten overzetten in de buurt waar ik woon. En de 2de vraag is welk systeem is beter 7 0f 8.
avatar
Krijgsman op maandag 9 juni 2014 21:27: Ik had een XP en nu een 7. Maar nu zit ik met de PowerPoint. Kan ik daar een les in krijgen. Maar ik hoor nog. Groeten Gerrit Krijgsman.
avatar
OldBilly op maandag 2 juni 2014 20:14: Het is mij opgevallen dat iedereen blind blijft hangen bij Microsoft. Het heeft de naam en mensen zijn het gewend. Zelf heb ik heel veel linuxversies draaien. Van puppy t.e.m. Manjaro. Daar zit Linux Mint 13 tussen en antiX, beide programma's heel erg geschikt voor de man/vrouw met de kleine beurs. De meeste mensen stappen over op een tablet, de oude machines, vaak heel weinig gebruikt komen miojn kant op, ik dacht dat er wel gegeadigden voor zouden komen. Dat is uitgebleven. Zelf heb ik, wetende wat ik nu weet, besloten nooit meer een euro uit geven aan een besturingsprogramma voor een laptop of een desktop.
avatar
Karel-Ster op woensdag 16 april 2014 20:19: Misschien is het een idee om het hele gebeuren over ondersteuning en overstap hulp naar Linux Ubuntu/Mint bespreekbaar te maken tijdens de Landelijke Informatie- en Inspiratiebijeenkomst van PCHulp-Ambassadeurs. Ik ben er in ieder geval aanwezig. Op die manier krijgen we inzicht wie er wel en wie niet Linux kan en wil ondersteunen. Kun je niet en wil je graag mee doen ? Stuur dan maar een berichtje naar mij en verzamel ik het wel. Groeten van Karel,
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 4 april 2014 20:30: Met Windows Vista kunt u veilig internetten en telebankieren tot 2017. Dan pas wordt de ondersteuning voor Vista beëindigd.
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 4 april 2014 13:48: Het moge duidelijk zijn dat bovenstaande “Overstaphulp” verre van objectief is. Ik denk als u alle onderstaande reacties door leest u mijn mening deelt, zeker voor wat betreft Linux. Helaas wat laat maar afgelopen woensdag heeft Vara’s Kassa in de Nieuwsbrief van 2 april ook een soortement “Overstaphulp” gepubliceerd. Deze lijkt mij veel objectiever, zeker voor wat betreft Linux. U vindt deze nieuwsbrief op: http://kassa.vara.nl/actueel/dossiers/ en kies dan voor: “Wat zijn de alternatieven voor Windows XP?” en klik dan op BEKIJK DIT DOSSIER. U krijgt nu 3 keuzes om verder te lezen met “Lees Meer”. De laatste keuze betreft Linux Mint, waarbij u doorverwezen wordt naar diverse websites. Ik zou zeggen doe uw voordeel hiermee. Ook wil ik u de website http://linuxflavourz.nl/ niet onthouden, die een speciale rubriek heeft voor Senioren en waar u in Tilburg op de zondagmiddag gratis uw computer kan laten ombouwen.
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 4 april 2014 11:57: Beste Wirtzzie op 26 maart zeg je: “laten we bij de les blijven en je vervolgt met …. bedenk …. dat gratis in de ICT wereld Niet bestaat”. Nu lees ik op deze zelfde website onder Linux: “Ubuntu is gratis beschikbaar….” en “Mint is gratis beschikbaar….” Even verderop lees ik ook nog eens onder de voordelen van Linux: “Het is gratis” Sorry ben ik nu zo dom of ……… ben je zelf even de weg kwijt. Trouwens waarom heb je niet gereageerd op het bericht van Karel-Ster op vrijdag 21 maart 2014 om 12:01. Hij is echt niet een van de weinige ambassadeurs die wel verstand van Linux Ubuntu en Mint heeft. Uit een klein onderzoek is gebleken dat een ruime meerderheid van de PC-Hulp aan Huis medewerkers Linux wilden ondersteunen, iets dat door de redactie is genegeerd.
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 3 april 2014 20:46: hallo redactie , ik heb een vraag over het veilig internetten met Windows Vista. kan ik daar wel veilig mee internetten en telebankieren? mvg. m.verbrugge
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 28 maart 2014 10:10: Majoroto@home.nl
avatar
Sanne_Redactie op donderdag 27 maart 2014 13:20: Beste lezers, Wij – redactieleden van SeniorWeb - merken aan sommige reacties dat er een misverstand is ontstaan over de ondersteuning van XP. Vanaf 8 april wordt Windows XP niet meer ondersteund en is het systeem onveilig. U kunt Windows XP vanaf 8 april dus niet meer veilig gebruiken als u de computer nog aangesloten hebt op internet. Het maakt niet uit welk antivirusprogramma u gebruikt of welke internetbrowser u hebt; Windows XP is en blijft vanaf 8 april onveilig. De redactie van SeniorWeb adviseert daarom iedereen te stoppen met XP of in ieder geval per 7 april de internetverbinding te verbreken. Met vriendelijke groet, Sanne Schomaker, Redactie SeniorWeb
avatar
gast op woensdag 26 maart 2014 21:41: laten we bij de les blijven en het hier hebben over de overstap van XP. maar bedenk .......dat gratis in de ICT wereld NIET bestaat. Gratis AVG...??? Lees hier maar wat ze zelf schrijven http://free.avg.com/nl-nl/free-antivirus-download Het antwoord is dus ook gedeeltekijk ONJUIST. Voor XP is na 8 april geen ondersteuning meer.
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 25 maart 2014 21:54: Daar kan aan toegevoegd worden dat uit de organisatie die jaarlijks antvirusprogramma's test Windows Defender en Windows Security Essentials als slecht uit de test komen. U stelt u zelf bijzonder kwetsbaar op als u deze programma's blijft gebruiken. Beter is het om te kiezen (als het gratis moet zijn) voor Avast, AVG of Avira.
avatar
AB op dinsdag 25 maart 2014 20:15: het antwoord is GEDEELTELIJK. Ondersteuning voor Windows Defender is door Microsoft tot juli 2015 verlengd. Dus geen security updates, wel anti-virus updates.
avatar
AB op dinsdag 25 maart 2014 20:15: het antwoord is GEDEELTELIJK. Ondersteuning voor Windows Defender is door Microsoft tot juli 2015 verlengd. Dus geen security updates, wel anti-virus updates.
avatar
gast op maandag 24 maart 2014 20:51: reactie @ lid 24/3/2014 16:19 Dat kan ik u laten weten ... het antwoord is NEE
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 24 maart 2014 16:19: Kunt u mij laten weten of het inderdaad zo is dat Windows XP nog gecontinueerd kan worden, met beveiliging, tot augustus 2015? Vriendelijk dank!!
avatar
Karel-Ster op vrijdag 21 maart 2014 12:01: @wirtzzie, Ik ben dus één van die weinige ambassadeurs die wel verstand heeft van Linux Ubuntu en Mint, en krijg veel vragen van SW leden. De meeste vinden het jammer dat er geen ondersteuning is. Is het niet een idee om dit alsnog op te pakken zodat we het in de toekomst wel kunnen aanbieden. MAC OS, IOS en Adroid worden wel ondersteund. Al maak je maar honderd mensen blij landelijk, het zijn er dan toch honderd (die ook betalen voor het lidmaatschap).
avatar
Karel-Ster op vrijdag 21 maart 2014 11:47: @Janny, als je een draadloze modem hebt en niet meer online wil zijn omdat je XP na 8 april wil gebruiken, dan moet je je netwerk adapter uit schakelen in het configuratie scherm. Dit kan eenvoudig door bij netwerk adapters met de rechtermuisknop te klikken en dan 'uitschakelen' te selecteren. Er komt dan een rood kruisje door de adapter te staan. Nu is hij niet meer actief en kun je andere dingen gewoon blijven werken. Groeten van Karel,
avatar
gast op donderdag 20 maart 2014 23:04: Onderstaande stelling is NIET juist. De ondersteuning stopt gewoon.
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 20 maart 2014 09:46: Sinds kort lid en net ingelogd. Ik heb gelijk een goed gevoel bij de uitleg die gegeven wordt. Cees S.
avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 19 maart 2014 17:00: Is ondergaande stelling juist? Onlangs heb ik een bericht rondgestuurd met de waarschuwing, dat Windows XP vanaf 8 april niet meer zou worden ondersteund door Microsoft. Daarop zijn echter zoveel protesten, vooral van bedrijven gekomen, die op zo korte termijn geen kans zien hun systemen aan te passen, dat Microsoft nu heeft besloten het systeem toch te blijven onderhouden tot 15 augustus 2015. Hetzelfde geld voor Office 2003.
avatar
w69w429 op donderdag 13 maart 2014 22:08: antwoord op een vraag over het overzetten van mail programma van een oude window xp naar een laptop window 7 krijg ik niet voor elkaar groetjes van een beginneling ,ik begrijp nu dat oudere mensen niets met de computer te maken willen hebben. w.wernke
avatar
gast op woensdag 12 maart 2014 22:20: Helaas zet Mosez de lezers hier op het verkeerde been. Lees daarvoor de laatste alinea van dit artikel http://www.seniorweb.nl/tip/56519/tip-wat-is-linux Er zijn gewoonweg niet voldoende ambassadeurs in de diverse teams met ruime kennis en ervaring met/van Linux om goede ondersteuning te verlenen bij de overstap naar Linux Daarom is besloten is dat Linux (of welke andere distributie dan ook) of daaraan gerelateerde vragen door de diverse helpteams niet zal worden ondersteunt.
avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 12 maart 2014 19:04: Al uw vragen over een overstap van Windows XP naar Linux kunt u ook voorleggen aan de helpdesk PChulp via Internet.
avatar
annejanny op vrijdag 7 maart 2014 16:48: Ik lees overal wat je kan doen als je xp hebt, maar nergens vind ik een manier om internet te blokkeren als je een draadloos modem hebt waar ook de telefoon en de tv opzit. Ik heb een abonnement van KPN. Wie kan mij uitleggen hoe ik dat moet doen? Ik wil niet de kans lopen om per ongeluk toch verbinding te maken. Vriendelijke groet, Janny
avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 5 maart 2014 21:22: SeniorWeb lid Arend Geachte heer Veerman, Is er ook een goede bruikbare handleiding beschikbaar over de verschillende installatie mogelijkheden van Linux. Kan er ook hulp bij worden verkregen?? Je moet naar mijn mening wel enige computer kennis hebben om dit goed te laten verlopen.
avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 5 maart 2014 16:36: Geachte heer Veerman, ik kan u moeilijk mailen als ik geen E-mail adres heb
avatar
veerman op dinsdag 4 maart 2014 12:01: Linux in het algemeen OpenSuse Aan alle leden overstappen naar Windows8 en een andere pc kopen is onzin
avatar
veerman op dinsdag 4 maart 2014 11:45: Beste mensen het is niet nodig om naar windows 8 te gaan een heel goed alternatief voor XP is een OpenSuse pakket een professioneel stabiel en zeer compleet pakket OpenSuse werkt heel goed op de wat oudere pc's Welke voordelen heeft dat voor u A- het pakket is gratie B- een andere pc's aanschaffen is niet nodig Seniorweb moet de markt volgen en zo de leden vroeg tijdig informeren en met mensen gaat praten om daarin hulp te bieden als u meer wil weten mail mij mijn naam is Frits Veerman cursussen zijn aanwezig ook gratis Graag uw reactie
avatar
SeniorWeb-lid op zaterdag 22 februari 2014 11:15: Geacht SeniorWeb lid, Hierbij een antwoord op uw reactie van donderdag 20 februari 2014 om 16:23. Op Seniorweb hoeft u niet te rekenen, die doen er volgens mij alles aan om Linux buiten de deur te houden. Ik raad u dan ook aan de volgende websites te bezoeken, daar vind u een uitgebreide beschrijving over het hoe en wat. http://overstappen2linuxmint.wordpress.com/ en https://sites.google.com/site/computertip/mint-xfce Je vind daar alle aanwijzingen hoe Linux te installeren. Let ook op dat als je de DVD gebrand hebt, je eigenlijk niets hoeft te installeren en je alles al uit kan proberen door de computer met de DVD op te starten, zonder ook maar iets te installeren.
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 20 februari 2014 20:34: zit in Danny Mekic linux Mint een bron die heb ik namelijk nodig bij senioren web creatief met de computer zit niet in windouws 7 op mijn laptop wel op mijn xp computter ricky z
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 20 februari 2014 16:23: Geacht SeniorWeb, Kunnen jullie een extra uitgave brengen ter informatie om Linux te kunnen installeren?
avatar
SeniorWeb-lid op zondag 16 februari 2014 10:54: Kostbare adviezen moet u ook niet opvolgen als er gratis alternatieven zijn.
avatar
naj230 op vrijdag 7 februari 2014 16:59: Ik snap er niet veel van. Tegenwoordig lukt het mij aardig met de computer om te gaan. Hoe echter alles werkt plus al die technische snufjes daarbij is aan mij niet besteed. Uw advies is wel erg kostbaar. En dat in een tijd van vermindering koopkracht. Echt iets voor senioren; maar niet heus! Als we de reacties op b.v. via Kassa bekijken, word je helemaal mesjogge. Wat een tegenstellingen. Nou, ik houd er voorlopig mee op. Frustraties genoeg.
avatar
hkooijgzn op vrijdag 7 februari 2014 10:24: Goedemorgen, ook ik heb XP . mijn dochter raad mij aan een windows 7 pc Is dat een goed alternatief? Met groet Henk K.
avatar
veerman op woensdag 5 februari 2014 10:10: Beste mensen bij de overstap hulp in PDF file wordt totaal geen Linux genoemd waarom niet ??? Nogmaals het overstappen van XP naar een ander pakket kan heel goed en zonder allerlei kosten het is zelfs gratis Niet nodig om een andere pc aan te schaffen niets van dat Het goede alternatief is Linux OpenSuse mint (voor een oudere pc) ALLES IS GRATIS
avatar
veerman op woensdag 5 februari 2014 09:49: nog even een uitleg Ik heb een laptop daar draait OpenSuse op daarin heb ik een virtualbox met virtualbox kan ook voor een korte termijn nog met windows worden gewerkt, waarom voor mij ik ben lecentiehouder van photoshop daar is dat alleen voornodig. wat is dan gratis OpenSuse en Virtualbox graag een reactie vriendelijke groet Frits Veerman
avatar
veerman op woensdag 5 februari 2014 09:42: aanvulling En oproep aan de leden willen alle leden zich melden bij mij zodat we dit kunnen gaan uitbouwen en met elkaar daarover van gedachten kunnen gaan wisselen zodat we snel het hel microsoft gebeuren achter ons kunnen laten Graag spoed er moet echt aandacht aan worden besteed en het is gratis wat willen we nog meer Voor stel een groep oprichten en uitbouwen
avatar
veerman op woensdag 5 februari 2014 09:39: nog een aanvulling Aan alle leden gaat u naar google OpenSuse alle bijzonderheden kunt u daar vinden Verder is er in een uitgebreid net van OpenSuse een forum waar hulp kan worden gegeven en ook gratis alle informatie OpenSuse is ook zeer compleet voorzien van foto bewerking programma's het is niet meer nodig bij upgrades u complete pc weer te gaan installeren de upgrades worden gratis verzorgd ook geen antivirus pakket nodig opstarten vlekkeloos en snel www.opensuse.org/welkom_bij_openSUSE.org In Duitsland zijn tegen lage prijzen laptop te koop zonder OS of met Linux verder in België zijn mogelijkheden voor cursus digitaal gratis Vriendelijke groet Frits Veerman graag een reactie
avatar
veerman op woensdag 5 februari 2014 09:22: U organisatie verzuimd in hoge mate iets Voor XP is er een zeer goed alternatief Dat zijn de Linux software deze zijn professioneel modern en werken ook nog eens op de oudere computers u dient daar als organisatie aandacht aan te besteden en niet alleen maar over microsoft te schrijven dat is volkomen onzin het is dan niet nodig om een andere pc aan te schaffen en de Linux software is nog eens gratis ook en zeer compleet OpenSuse Lunux Mint en andere graag microsoft ter zijde en verder met de gratis pakketten als u de leden goed wil informeren moet u daar aandacht aan besteden vriendelijke groet Frits Veerman graag een reactie
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 4 februari 2014 20:18: Sins een aantal weken werk ik met Linux Xubuntu. Wat een verademing en ik mis Windows voor geen moment. Zouden meer mensen moeten doen.
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 31 januari 2014 15:46: Zelf ga ik nu over op windows 7. Een klein probleem, ik werk voor een club met een oude laptop met xp en moet eens per week via internet een klein bestand doorsturen naar enkele anderen. Als die werken met windows 7 of 8 neem ik aan dat ik dit gewoon zo kan blijven doen zonder anderen te benadelen. Met de laptop werk ik verder minimaal en alleen offline. Jan W
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 30 januari 2014 02:26: Beste Wirtzzie, In het programma van Vara’s Kassa van 9 november 2013 wordt door Danny Mekic Linux Mint genoemd als een goed alternatief voor Windows XP. Er vanuit gaande dat de Vara een echte deskundige op dit gebied heeft uitgenodigd, waar heeft u het dan nog over. Mijn ervaring tot op heden is dat Linux Mint draait op alle computers waar ook XP SP3 opdraait. Ik ben al blij dat u toegeeft dat de installatie een fluitje van een cent is, bovendien schreef u op 16 december: “Mensen die menen dat Linux een goede optie kan zijn als vervanging van XP hebben geen ongelijk, maar uit ervaring weet ik dat het bij veel leden nu al heel wat moeite kost, hun systeem goed in de lucht te houden, ongeacht welke versie van Windows men gebruikt.”. Zie vervolg.
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 30 januari 2014 02:25: (Vervolg antwoord Wirtzzie) Mijn oprechte vraag is, ligt dit aan de leden of aan Windows, ik denk persoonlijk aan Windows, want verleden jaar kwam Windows 8. Nu is er Windows 8.1 en Windows 9 is al aangekondigd. Linux Mint wordt onderhouden tot april 2017 en als je alle verhalen leest is het stabieler dan Windows. Kortom als ik uw verhaal goed interpreteer maakt u wederom ongemerkt reclame voor Linux Mint, zoals ik u ook al heb aangegeven in mijn reactie van 20 december.
avatar
gast op woensdag 29 januari 2014 21:37: Het installeren is inderdaad een fluitje van een cent. Het kan op veel computers geinstalleerd worden. Maar wat als er iets niet werkt en u heeft geen digitaal vangnet? wie helpt u dan verder? Veel oudere computeraars zien nu al nauwelijks kans hun systeem zonder hulp goed in de lucht te houden. Een aantal natuurlijk wel, maar die bedoel ik niet. Voor de eerste groep is Linux mi echt niet geschikt !!! Omdat linux een open source is, kan ieder zich uitleven om er van alles op/aan te plakken. Daarnaast zijn er ongeveer een kleien 20 distributies van Linux in omloop (zie wikipedia) het is een ondoenlijke zaak daar allemaal kennis van te hebben. Ik schat dat 80% van de distributies wel gelijk zijn, maar de problemen doen zich natuurlijk voor in die 20% .
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 23 januari 2014 16:17: In Uw schrijven is geen vermelding voor een gratis pakket van het besturings systeem LINUX. Als "Linux mint" wordt gebruikt heb je een goed ,veilige vervanger van windows XP. Kan zeker op elke wat oudere computer draaien . gr j teulings
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 23 januari 2014 15:25: Het ziet er prima uit, doch wat ik mis en ook in de antwoorden hieronder beluister is, dat Linux niet als prima alternatief genoemd wordt, en dan met name de Mint-distro. Ik heb deze nu bij een aantal mensen geïnstalleerd, zowel op (wat oudere) laptops als op desktops en men is over het algemeen zeer tevreden o.a. omdat het eenvoudig te bedienen is. Deze mensen zijn geen fervente computeraars, doch (met name oudere) gebruikers van de mogelijkheden die soms nodig zijn en ook leuk kunnen zijn. Internetten, o.a. je bankrekeningen beheren, dingen opzoeken e.d. en uiteraard ook mailen. Voor de meest voorkomende gebruiksmogelijkheden b.v. zoals tekstverwerken, PDF's lezen foto's bekijken (of bewerken) zit alles al voor-geïnstalleerd in het systeem, het is teveel om op te noemen. Als men geintereseerd is, zijn de volgende twee zeker de moeite waard, http://overstappen2linuxmint.wordpress.com/windows-xp-vervanger/ en https://sites.google.com/site/computertip/mint-xfce . Veel plezier, Cyclepiet.
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 23 januari 2014 13:48: Met belangstelling heb ik dit artiel gelezen en ik vind het prima dat velen op deze manier worden geholpen bij het oplossen van het probleem dat Microsoft voor ons heeft geschapen. Vorige week ben ik bij een introductiemiddag over het besturingssysteem van LINUX Mint van HHC=NO=Brabant geweest. Wat de mensen van deze club mij hebben laten zien overtreft alles. Omschakelen van Microsoft naar Linux is zo simpel als 2 x 2 = 4. Het werken met Linux is gelijkwaardig aan XP en ......... nu komt het:"Je hebt geen last meer van gespuis dat wil inbreken". Het besturingssysteem is volkomen veilig en volgende verrassing:"Het kost geen cent". Waarom wordt er geen aandacht geschonken door SeniorWeb aan deze gelijkheid? Linux is één van de grootste in de wereld.
avatar
Sanne_Redactie op dinsdag 21 januari 2014 12:27: Beste SeniorWeb-lid op donderdag 16 januari 2014 om 15:56, Een antiviruspakket is helaas niet meer voldoende om XP-computers te beveiligen. Ik adviseer u daarom echt over te stappen, en niet te vertrouwen op uw beveiligingssoftware. Het laatste nieuws hierover leest u in dit nieuwsbericht: http://www.seniorweb.nl/nieuws/56273/langer-updates-security-essentials-op-xp Met vriendelijke groet, Sanne Schomaker, redactie SeniorWeb
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 16 januari 2014 15:56: Allemaal leuk en aardig, maar ik heb een best prijzige virusscanner van bullcraft.En spamfilter. Beschermt die dan niet ????? Ik dacht dat ik die juist had ter bescherming van aanvallen van buiten af en om me door microsoft bang te laten maken??. Verdienen die gasten nou nog niet genoeg??
avatar
SeniorWeb-lid op zondag 12 januari 2014 10:15: zondag 12 januari 2014 ik had windows xp en heb deze verlaten en mijn computer overgezet op windows 7. het werkt prima vraagt wel wat ervaring. Zo kan ik mijn computer van bijna 9 jaar oud weer prima gebruiken. succes Hans
avatar
Theo op zaterdag 11 januari 2014 11:28: Toch is het jammer de XP pc naar de milieu straat te brengen. Beter is het om er Ubuntu op te plaatsen http://www.ubuntu-nl.org/ Veel veiliger dan Windows en sneller dan de oude XP (in de meeste gevallen). Drivers voor printers worden zelf opgezocht en in veel gevallen werkt deze. Ik heb Ubuntu al op diverse pc's geplaatst en alleen maar blije gezichten. Het is altijd het proberen waard!! Weg gooien kan altijd. Zie ook https://sites.google.com/site/computertip/ groeten Theo van Nunen
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 10 januari 2014 22:46: Jullie vergeten een andere mogelijkheid te vermelden, die bovendien gratis is. Ik heb hier een door mijn kleinzoon afgedankte laptop met XP. Ik heb Windows er afgehaald en er XUBUNTU opgezet. Met Firefox, thunderbird en Libre Office doet hij het prima en snel als een nieuwe laptop. Ik ben er heel tevreden over. Groeten Ben Peperkamp
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 6 januari 2014 12:44: Op http://www.seniorweb.nl/webcontact/forum/default.aspx?g=posts&t=9835 wordt uitgelegd hoe je een XP machine deels nog kunt gebruiken ook na 8 april 2014
avatar
SeniorWeb-lid op zaterdag 21 december 2013 18:24: In onderstaande commentaren wordt veel verwezen naar Linux (Mint) Ik ben daardoor gekomen op de volgende website: https://sites.google.com/site/computertip/mint-xfce waar Linux Mint 13 Xfce als de ideale vervanger van Windows XP wordt beschreven. Het heeft als voordeel dat het ondehouden wordt tot april 2017 en als een Dual Boot systeem naast uw huidige Windows XP geïnstalleerd kan worden. Op deze wijze kan het bovenstaande eerste advies: “Kan: doorgaan zonder internet” gewijzigd worden in: “Kan doorgaan met XP zonder internet en op dezelfde computer gebruik maken van Linux Mint voor de internetfuncties”. Zelf heb ik dit alternatief al met succes op 2 laptops naast XP geïnstalleerd.
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 20 december 2013 19:26: Beste wirtzzie, ik denk dat je het over de installatie van Windows 8.1 hebt, want Microsoft zegt op zijn site dat een upgrade van XP niet mogelijk is en je dus alle bestanden moet overzetten. Inderdaad is het dan nog maar de vraag of het programma waar hij al jaren zo leuk mee werkte dan nog wel draait, niet te vergeten haar breipatronen. Allemaal vraagtekens in Windows 8.1 maar gelukkig niet in een Multiboot omgeving met Linux en is alles in korte tijd gerealiseerd zoals beweert wordt door Leo Broere. Een betere reclame voor Linux kunt u niet maken. Bedankt namens een hoop leden van Seniorweb.
avatar
gast op maandag 16 december 2013 10:21: deel1 @seniorlid 13:47u Een installatie is met een paar uur geregeld . Jazeker, maar de data moet ook nog van het ene naar het andere of andere aanpassingen wijzigingen. Er komt dus wel wat meer bij kijken dan een cleane installatie Denkt u dat de betrokkene dan ook weet hoe alles werkt? Wat te doen met het programma waar hij al jaren zo leuk mee werkte en zij had zoveel plezier aan haar breipatronen Geen instructie, meer vragen dan antwoorden. Een dag per lid is aan de lage kant.
avatar
gast op maandag 16 december 2013 10:21: deel2 Waarvoor zou er angst zijn bij Seniorweb, zoals gesuggereerd wordt.? Sanne geeft heel duidelijk aan dat er bij de ambassadeurs geen of onvoldoende expertise aanwezig is . en het dus voor een organisatie niet goed beheersbaar is/wordt. Wat getallen uit het jaarverslag,…. Er zijn afgerond 140.000 leden. 2 jaar geleden gebruikte 33% nog XP, vorig jaar 25% . Stel dat nu op15 %. Dat zou betekenen dat Seniorweb ong. 20000 leden migratie naar Linux zouden moeten aanbieden. Hoeveel neemt u er daarvan voor uw rekening??
avatar
gast op maandag 16 december 2013 10:20: Deel3 Leden worden op geen enkele wijze gedwongen. De keuze is altijd bij het betreffende lid, Seniorweb biedt aan dat leden voor genoemde services terecht kunnen. Uw gegadchten over de financien van een andere leden is mi niet relevant. Ik en met mij anderen (ik doe nu hetzelfde als ) kunne best wel voor osn zelf op komen Om trainingen en cursussen te verzorgen hebben we een uitgebreid net van leercentra. Tot slot nog een klein spiegeltje dan…. Het is makkelijk zo te reageren , zeker als u niet over de juiste informatie beschikt, maar uw club (computerplusclub) biedt op het gebied van Linux ook niets aan. lezenswaardige informatie over het stoppen met XP kunt u oa hier lezen https://www.ncsc.nl/actueel/nieuwsberichten/factsheet-stop-met-gebruik-windows-xp.html Greetz Wirtzzie wirtzzie@hotmail.com
avatar
gast op maandag 16 december 2013 10:09: Inderdaad sopthof, er zijn zowat meer Linux distributies beschikbaar als er ooit versies van Windows zijn verschenen. Mensen die menen dat Linux een goede opties kan zijn als vervanging van XP hebben geen ongelijk, maar uit ervaring weet ik dat het bij veel leden nu al heel wat moeite kost , hun syteem goed in de lucht te houden, ongeacht welke versie van Windows men gebruikt.
avatar
SeniorWeb-lid op zondag 15 december 2013 11:54: Waarom wordt er helemaal niet over Linux gesproken?
avatar
sopthof op vrijdag 13 december 2013 22:07: Behalve unbuntu en mint is er ook nog Suse en Red Hat (ook in het Nederlands) ipv Libra office zou ik open office kiezen, deze loopt voor met updates en heeft Symphony van IBM ingebouwd. De meeste mensen kopen tegenwoordig een laptop en daar staat al eigenlijk altijd al een besturingsysteem zoals Windows, Apple OSX op geinstalleerd. Ik begrijp de mening van Seniorweb goed, zoveel versies terwijl de het gros Windows gebruikt. Het is al lastig genoeg dat in de lesboeken alleen Internet Explorer behandeld wordt terwijl Chrome meer wordt gebruikt. Een tip voor de nerds onder ons is dat Firefox helemaal aangepast kan worden voor ouderen met aangepast lettertype en balken etc. Als hij portable gemaakt wordt is het een makkie om te surfen voor ouderen. Via een u3 stick start hij automatisch op.
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 13 december 2013 13:47: Beste Sanne Schomaker, Indien er een nieuwe windows versie uitkomt of tablets worden geintroduceerd, dan barst het van alle kanten met tips, raadgevingen en nieuwe boeken. Nu worden heel veel mensen gedwongen uit financieel oogpunt om over te stappen naar Linux blijft het helemaal stil vanuit Seniorweb en zou het te moeilijk zijn. Een nieuwe linux staat binnen een uur geïnstalleerd op bijna elke PC en met chrome en thunderbird kun je direct aan de gang met internetten en mailen. Ik zie de angst niet zo zitten om de mensen te laten overstappen op een geheel gratis product, die op bestaande hardware geïnstalleerd kan worden. Lijkt mij dat Seniorweb net als met de introductie van elk ander product Linux gewoon moet oppakken en cursussen gaan verzorgen aan pchulp medewerkers en informatie via de site verschaffen. Met vriendelijk groet, leo@lbroere.nl
avatar
Edwin-red op vrijdag 13 december 2013 10:12: Laat u niet in de war brengen door tegenstrijdige berichten. Het is onzin dat XP na 8 april 2014 nog veilig is. Dat is niet zo. De gedachte dat als je goede beveiligingsprogramma's draait dat je dan door kunt blijven gaan met XP klopt niet. Wie na 8 april 2014 nog met XP internet opgaat, loopt een risico.
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 12 december 2013 23:42: Linux is ook een optie maar daar hoor ik niemand overi
avatar
Karel-Ster op donderdag 12 december 2013 17:33: Voor de mensen die deze gelegenheid (einde XP en wat doe ik met mijn oude PC) willen aanpakken om eens kennis te maken met Ubuntu of Mint (=Linux) mogen jullie mij best om informatie en hulp vragen (ook voor Windows hoor). Ik ben ambassadeur van seniorweb en doe ook pchulp aan huis. Ik begrijp het standpunt van Seniorweb dat ze standaard geen Linux hulp kunnen bieden, maar ik weet dat er een aantal leden wel zeker deskundig zijn. Misschien een idee om een clubje op te richten voor Ubuntu en Mint ? Ik heb een niet commerciële weblog gemaakt over Ubuntu en Mint. Ik zal de URL wel geven: http://overstappen2ubuntu.wordpress.com/ Met vriendelijke groet, Karel Sterrenburg.
avatar
ans op donderdag 12 december 2013 14:02: Beste leden van SW, ik ben bezig met overstappen op Linux en /of Ubuntu, zien er allebei heel goed uit. Er is genoeg informatie op Internet te vinden. En misschien is het een idee om een Linux club op te richten. Ik zou me direct aanmelden. Met vriendelijke groet van Ans
avatar
Sanne_Redactie op donderdag 12 december 2013 13:51: Beste lezers, SeniorWeb raadt het installeren van Linux (bijvoorbeeld Ubuntu) alleen aan voor gevorderde computeraars, ook met het zicht op de ondersteuning in de toekomst: computerhulpdiensten hebben er geen of minder expertise over en op internet is er weinig (hulp)informatie over te vinden. We hebben het in deze overstaphulp ook niet over het kopen van een Windows 7-pc. Deze zijn namelijk lang niet overal te verkrijgen, bleek uit een rondje dat een PCHulp-medewerker maakte bij computerwinkels. Maar een tweedehands pc van familie overnemen is inderdaad wel een prima optie. Hoelang de verschillende Windows-versies nog ondersteund worden door Microsoft kunt u lezen op http://windows.microsoft.com/en-US/windows/products/lifecycle Met vriendelijke groet, Sanne Schomaker, Redactie SeniorWeb
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 12 december 2013 12:42: Op dit artikel m.b.t.Windows XP , zat ik al met smart te wachten!~ Ga nu proberen of ik eruit kom! Héél hartelijk dank! mevr. e.m.c. van gemert. ( 79 jaar )
avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 12 december 2013 10:51: Ik vind het erg jammer, dat met geen woord gerept over het Linux alternatief. In deze tijd waar heel veel ouderen moeite hebben rond te komen is een gratis en prima alternatief als Linux Mint bijv. beslist aan te raden. Naast het dure Office pakket staat ook een gratis Libre Office pakket en duidelijk beter browsers als Chrome en Firefox t.o.v. Internet Explorer. De huidige versie van Linux Mint draait moeiteloos op elke computer en betekent een snellere gewenning dan een overstap naar Windows 8
avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 11 december 2013 12:52: Duidelijk artikel
avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 11 december 2013 12:21: Het is een zeer slecht idee om een nieuwe computer te kopen als uw Windows XP machine het nog goed doet! De meeste internetbeveiligingsprogramma's blijven Windows XP ondersteunen en zolang zij dat doen blijft u goed beschermd.
avatar
PureFox op dinsdag 10 december 2013 18:47: Voor de levenscyclus van Microsoft producten. Raadpleeg: http://support.microsoft.com/gp/lifecycle/nl http://support.microsoft.com/gp/lifeselect
avatar
OldBilly op dinsdag 10 december 2013 18:22: Voor mensen, die om wat voor reden niet overgaan op een andere versie van Microsoft is er een gratis oplossing. Ik ben al jaren bezig op Linux. Inmiddels heb ik machines draaien op Ubuntu 12.4, op Lubuntu 12.4, op Linux Mint versie 13 t.e.m. 15 en last but not least AntiX. De laatste doet het echt op alle pc's. Ik ben best bereid om u er aan te helpen.Daar komt bij dat Linux wel veilig is.Dit in tegenstelling tot Vista en XP.
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 10 december 2013 17:29: Veel ouderen zullen een PC overnemen van kind of kleinkind met Vista of W7. 1. Wellicht kunt U aangeven tot wanneer Vista en W7 in de lucht blijven. 2. Ook kunt U aangeven welke hardware (Drivers) en software de overstap niet aankunnen of hoe de computer zelf een compatibiliteitsadvies kunnen geven. 3. In hoeverre blijft anti-virus software wel geupdate worden voor XP? 4. Hoe reageren de banken met hun internet-betalingssoftware?
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.