Menu Zoek

Sites voor regionaal nieuws

Regionaal nieuws lezenVeel mensen zijn gek op nieuws uit de omgeving. We zetten enkele websites met regionaal en lokaal nieuws naast elkaar. Zo blijft u beter op de hoogte van het nieuws uit uw eigen buurt of provincie.

Indebuurt.nl is een verzameling regionale nieuwssites van DPG Media, de uitgever van onder andere het Algemeen Dagblad en verschillende huis-aan-huiskranten. De site wil inwoners en ondernemers dagelijks informeren, inspireren en amuseren met lokale nieuwtjes. Dit doen ze door aandacht te geven aan alles wat de stad leuk maakt: mooie plekken, nieuwe winkels, inspirerende inwoners en diverse activiteiten. Interesse in nieuws uit Schiedam of Deventer? Dan bent u hier aan het juiste adres. Maar ook voor nieuwtjes uit Ede, Arnhem en nog 31 andere plaatsen kunt u hier terecht.

 • Surf naar Indebuurt.nl.
 • Klik op de regio waarin u geïnteresseerd bent.
 • Klik op een nieuwsbericht.

Op de site van het Algemeen Dagblad (AD) staat elke dag een verzameling vers nieuws dat afkomstig is van de redacties van de regionale kranten zoals De Stem, De Stentor en het Rotterdams Dagblad. Het meeste is gratis, maar er zijn ook zogenaamde premium-artikelen waar u voor moet betalen. Hebt u een abonnement op het AD, dan krijgt u ook deze premium-artikelen gratis. U kunt ook een los online abonnement (vanaf 4 euro per maand) om toegang te krijgen tot deze nieuwsselectie.

 • Surf naar Ad.nl/regio.
 • Klik bovenaan op een regio. Bijvoorbeeld 'Almelo' of 'Delft'.
 • Klik op Meer om meer regio's te zien.
 • Klik op een van de andere gebieden zoals 'Woerden' of 'Zaltbommel' om het het nieuws uit deze plekken te zien.
 • Klik op het artikel dat u wilt lezen.

Op een premium-artikel geklikt? Enkele artikelen krijgt u gratis aangeboden. Daarna nog meer premium-artikelen lezen, kan door een abonnement te nemen of in te loggen.

 • Klik rechtsboven op Inloggen (als u al abonnee bent) of Abonneren (om een premium-abonnement af te sluiten).
 • Volg de getoonde stappen om in te loggen of om een abonnement af te sluiten.

Nu.nl is een populaire landelijke nieuwssite met actualiteiten in allerlei rubrieken zoals economie, buitenland en tech. Maar wist u dat u er ook terecht kunt voor regionaal nieuws? Momenteel is er regionieuws beschikbaar voor Amsterdam, Haarlem, Breda, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Leiden, Alphen a/d Rijn, West-Brabant, Midden-Zeeland en Utrecht. De berichtgeving wordt verzorgd in samenwerking met plaatselijke media zoals De Bode, BredaVandaag en AT5.

 • Ga naar Nu.nl/regio.
 • Er opent een overzicht met enkele regels van het bericht en een foto. Open het bericht door erop te klikken of ga door naar een specifieke regio door te klikken op Meer [Naam van de regio].

Regio Online is in 2017 ontstaan vanuit een Facebookpagina over lokaal 112-nieuws. Het idee was om naast ongelukken meer gevarieerd nieuws uit de regio te brengen. Inmiddels is er een uitgebreid onderwerpenaanbod, variërend van 'Koninklijk Huis' tot 'Natuur en Milieu' en 'Uitgaan & Entertainment'. Kiezen op regio, is ook mogelijk. Liever bewegende beelden? Ook voor video is een aparte plek ingeruimd op Regio Online. Wie echt bovenop de actualiteit wil zitten, kan hier ook terecht voor alle 112-meldingen via het P2000-netwerk. Zo weet u meteen waar de ambulance of brandweer die u buiten hoort, op weg naar toe is.

 • Surf naar Regioonline.nl.
 • Klik op een van de laatste nieuwtjes op de openingspagina of kies bovenaan 'Regio' of 'Onderwerp'.
 • Voor video's of 112-meldingen, klik in het menu op Meer RO> Podcast, Video of P2000.

Ook de NOS heeft een ruim aanbod aan regionaal nieuws. Op NOS.nl staat een verzameling actualiteiten, afkomstig van verschillende lokale en regionale tv-zenders zoals RTV Rijnmond, RTV Oost, Omroep West en Omroep L1mburg. Dat betekent naast tekst ook bewegende beelden van opgestapte wethouders, lokale branden en een kanotocht door de overstroomde straten van Wezep.

 • Ga naar Nos.nl.
 • Klik op een nieuwsbericht of klik aan de linkerzijde op Video's of Archief.
 • Meer lokaal nieuws vindt u door naar de regionale zender te gaan. Klik aan de rechterkant op een omroep.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.