U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Sociale media Artikel

Vinkjes in WhatsApp

Artikel

Grijze of blauwe vinkjes naast uw WhatsApp-bericht? Zie zo in één oogopslag of het bericht verstuurd, afgeleverd en gelezen is.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,5 / 5 (6 stemmen)
Mijke Schomaker
Mijke Schomaker
Gewijzigd op 25 jan 2023

WhatsApp-vinkjes

U hebt ze ongetwijfeld weleens gezien: de vinkjes in WhatsApp. Bij alle tekstberichtjes, foto's, geluidsopnames en video's die u stuurt, verschijnt een grijs vinkje of twee grijze of blauwe vinkjes. Deze vinkjes geven de status van het bericht aan. Ze hebben allemaal een andere betekenis.

Een vinkje

Een grijs vinkje in WhatsApp betekent dat een berichtje verstuurd is, maar dat het (nog) niet is afgeleverd op de telefoon van de ander. Het appje komt bijvoorbeeld niet aan doordat de telefoon van de ontvanger uitstaat of doordat internet even niet werkt.

Twee grijze vinkjes

Staan er twee grijze vinkjes naast het verstuurde bericht? Het appje is afgeleverd op de telefoon, maar de ontvanger heeft het nog niet gelezen of geopend. In groepsgesprekken verschijnen trouwens pas twee grijze vinkjes wanneer elk groepslid het bericht ontvangen heeft.

Blauwe vinkjes

Kleuren de vinkjes blauw, dan heeft de ontvanger het berichtje gelezen, de geluidsopname beluisterd of de foto/video geopend. In groepsgesprekken ziet u dit wanneer iedereen in de groep het bericht heeft geopend. Niet alleen u ziet blauwe vinkjes: anderen zien ook wanneer u iets hebt geopend of gelezen. Vervelend? Zet de leesbewijzen dan uit. Dit betekent wel dat ook u ze niet meer ziet.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven