Menu Zoek

Wat gebeurt er met je mailadres bij overstap provider?

overstap provider, e-mailadres vervaltWisselen van telefoonabonnement met behoud van je nummer is geen enkel probleem. Helaas geldt dat niet voor providerabonnementen en je e-mailadres.

Internetproviders zijn wettelijk verplicht om hun klanten die overstappen nog een half jaar toegang tot hun e-mailadres(sen) te geven. Dat betekent dat tot nog zes maanden na een overstap een oud e-mailadres gratis te gebruiken is. Mails blijven binnenkomen en u kunt mails versturen. Na die periode vervalt het e-mailadres. Ook de toegang tot de mailbox vervalt. Zorg ervoor dat belangrijke mails dan op een andere plek zijn opgeslagen. Sommige providers bieden een betaalde losse e-maildienst. In dat geval blijft een e-mailadres bruikbaar.

KPN, Solcon en Caiway bieden een betaald e-mailpakket:. Let wel op: u dient bij opzegging zelf aan te geven dat u dit e-mailpakket wilt gaan gebruiken.

Solcon

Solcon is onderdeel van KPN. Daarom kunnen overstappers van KPN naar Solcon hun e-mailadres van KPN gratis meenemen.
Bij de overstap van Solcon naar een andere provider krijgen klanten nog 12 maanden toegang tot hun e-mailadres. Daarna biedt Solcon een losse e-maildienst. Deze kost maandelijks 2,95 euro voor het gebruik van 1 e-mailadres en 4,95 euro per maand voor 5 e-mailadressen.

Caiway

Klanten die overstappen van Caiway naar een andere provider kunnen nog 12 maanden gratis hun bestaande e-mailadres gebruiken. Daarna biedt Caiway een losse e-maildienst die 10,65 per maand kost.

KPN

KPN geeft na een overstap de klant de wettelijke zes maanden gebruik van het e-mailadres. Daarna biedt KPN een losse e-maildienst die 7,50 euro per maand kost.

Overige providers

Andere grote providers, zoals Tele2, T-Mobile, Youfone en Ziggo kennen geen losse e-maildienst. Na de wettelijke periode van zes maanden vervalt de toegang tot het e-mailadres.

In de meeste gevallen zal na een overstap uw mailadres na zes maanden vervallen. Zorg ervoor dat bekenden en instanties het nieuwe e-mailadres hebben en weten dat het oude vervalt. Maak een stappenplan aan de hand van deze suggesties.

Wie overstapt naar een andere provider moet een nieuw e-mailadres gaan gebruiken. Dat kan door bij de nieuwe provider een mailadres in te stellen. Met als nadeel dat bij een mogelijke volgende overstap dat adres weer vervalt. Gratis webmaildiensten zoals Gmail en Outlook.com kennen dat nadeel niet. Een adres daar bestaat tot in lengte van jaren. We hebben de voors en tegens van providermail op een rijtje gezet.

Voorkomen dat belangrijke e-mails verdwijnen bij een providerwissel? Stuur ze dan, in de zes maanden dat uw oude account nog toegankelijk is, eenvoudigweg door naar uw nieuwe mailadres. Wilt u veel berichten bewaren, dan kunt u ze bijvoorbeeld met Gmail importeren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.