Menu Zoek

Zoeken met Bing

Zoeken met Bing

Bing is de standaardzoekmachine in de internetbrowser Edge. Hoe werkt deze zoekmachine van Microsoft?

Op het internet staat zo veel informatie dat niemand altijd rechtstreeks naar de juiste webpagina's kan surfen. Daarvoor bestaan er zoekmachines. Deze indexeren miljoenen webpagina's. Als de gebruiker een zoekterm invult, geeft de zoekmachine een overzicht van relevante webpagina's. Erg handig. Zo zijn alle webpagina's binnen handbereik en vinden mensen snel wat ze zoeken.

Google is de bekendste en meest gebruikte zoekmachine. Maar het is niet de enige. Onder andere Bing en Yahoo! helpen ook mensen met hun online zoektocht. Door de komst van Windows 10 groeit het gebruik van Bing. In de Windows 10-browser Edge is Bing namelijk standaard ingesteld als zoekmachine.

Edge is de standaardinternetbrowser in Windows 10 en 11. Daarin staat Bing ingesteld als zoekmachine. Zoek via de adresbalk van Edge in deze zoekmachine.

 • Open de browser Edge. Klik daarvoor op de Startknop > Microsoft Edge.
 • Bovenin staat de adresbalk. Hierin typen internetters het adres van een webpagina, maar de balk is ook een zoekmogelijkheid. Klik in de adresbalk en typ de gewenste zoektermen.
 • Tijdens het typen verschijnen zoeksuggesties. Die kunt u aanklikken, maar dat hoeft niet. Doet u dit niet, druk dan na het typen op de Enter-toets.
 • Bing toont een lijst met zoekresultaten. Bovenaan staan een of meerdere advertenties. Een advertentie is te herkennen aan het grijze woord 'Advertentie'. Bij de onbetaalde zoekresultaten staat dit niet. Deze bestaan uit een titel, link en korte beschrijving. Klik op een blauwe titel om de webpagina te openen.
 • Klik eventueel daarna linksboven op het pijltje naar links Pictogram terug om terug te keren naar de zoekresultaten.

De zoekmachine Bing is natuurlijk via iedere browser te bereiken, dus ook als de internetter geen Edge gebruikt.

 • Open de browser.
 • Klik in de adresbalk, typ bing.com en druk op de Enter-toets.
 • Het startscherm van Bing opent. Typ de gewenste zoektermen.
 • Tijdens het typen verschijnen zoeksuggesties. Die kunt u aanklikken, maar dat hoeft niet. Doet u dit niet, druk dan na het typen op de Enter-toets.
 • Het overzicht met de zoekresultaten verschijnt. Bovenaan staan een of meerdere advertenties. Een advertentie is te herkennen aan het grijze woord 'Advertentie'. Bij de onbetaalde zoekresultaten staat dit niet. Deze bestaan uit een titel, link en korte beschrijving. Klik op een blauwe titel om de webpagina te openen.
 • Klik eventueel daarna linksboven op het pijltje naar links Pictogram Terug om terug te keren naar de zoekresultaten.

Bing geeft aan de hand van de zoekwoorden dus een lijst met gerelateerde webpagina's. Gebruikers kunnen bij Bing ook zoeken naar afbeeldingen, video's, kaarten, nieuws en shopping. Wilt u dat? Zoek dan eerst op een trefwoord, zoals we hiervoor beschreven. Klik, zodra de zoekresultaten tonen, bovenin op de gewenste categorie. Klik bijvoorbeeld op Afbeeldingen om allerlei gerelateerde afbeeldingen te zien.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.