SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Zoeken met Bing

Zoeken met Bing

Bing is de standaardzoekmachine in de internetbrowser Edge. Hoe werkt deze zoekmachine van Microsoft?

Op het internet staat zo veel informatie dat niemand altijd rechtstreeks naar de juiste webpagina's kan surfen. Daarvoor bestaan er zoekmachines. Deze indexeren miljoenen webpagina's. Als de gebruiker een zoekterm invult, geeft de zoekmachine een overzicht van relevante webpagina's. Erg handig. Zo zijn alle webpagina's binnen handbereik en vinden mensen snel wat ze zoeken.

Google is de bekendste en meest gebruikte zoekmachine. Maar het is niet de enige. Onder andere Bing en Yahoo! helpen ook mensen met hun online zoektocht. Door de komst van Windows 10 groeit het gebruik van Bing. In de Windows 10-browser Edge is Bing namelijk standaard ingesteld als zoekmachine.

Edge is de standaardinternetbrowser in Windows 10. Daarin staat Bing ingesteld als zoekmachine. Zoek via de adresbalk van Edge in deze zoekmachine.

 • Open de browser Edge. Klik daarvoor op de Startknop > Microsoft Edge.
 • Bovenin staat de adresbalk. Hierin typen internetters het adres van een webpagina, maar de balk is ook een zoekmogelijkheid. Klik in de adresbalk en typ de gewenste zoektermen.
 • Tijdens het typen verschijnen zoeksuggesties. Die kunt u aanklikken, maar dat hoeft niet. Doet u dit niet, druk dan na het typen op de Enter-toets.
 • Bing toont een lijst met zoekresultaten. Bovenaan staan een of meerdere advertenties. Een advertentie is te herkennen aan het grijze woord 'Advertentie'. Bij de onbetaalde zoekresultaten staat dit niet. Deze bestaan uit een titel, link en korte beschrijving. Klik op een blauwe titel om de webpagina te openen.
 • Klik eventueel daarna linksboven op het pijltje naar links Pictogram terug om terug te keren naar de zoekresultaten.

De zoekmachine Bing is natuurlijk via iedere browser te bereiken, dus ook als de internetter geen Edge gebruikt. 

 • Open de browser.
 • Klik in de adresbalk, typ bing.com en druk op de Enter-toets.
 • Het startscherm van Bing opent. Typ de gewenste zoektermen.
 • Tijdens het typen verschijnen zoeksuggesties. Die kunt u aanklikken, maar dat hoeft niet. Doet u dit niet, druk dan na het typen op de Enter-toets.
 • Het overzicht met de zoekresultaten verschijnt. Bovenaan staan een of meerdere advertenties. Na de lichtgrijze streep staan de onbetaalde zoekresultaten. Deze bestaan uit een titel, link en korte beschrijving. Klik op een blauwe titel om de webpagina te openen.
 • Klik eventueel daarna linksboven op het pijltje naar links Pictogram Terug om terug te keren naar de zoekresultaten.

Bing geeft aan de hand van de zoekwoorden dus een lijst met gerelateerde webpagina's. Gebruikers kunnen bij Bing ook zoeken naar afbeeldingen, video's, kaarten en nieuws. Wilt u dat? Zoek dan eerst op een trefwoord, zoals we hiervoor beschreven. Klik, zodra de zoekresultaten tonen, bovenin op de gewenste categorie. Klik bijvoorbeeld op Afbeeldingen om allerlei gerelateerde afbeeldingen te zien.
Categorieën in Bing

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.