Menu Zoek

Android-telefoon bedienen

In deze cursus geven we uitleg over smartphones en het besturingssysteem Android. Daarnaast leert u hoe u een Android-telefoon bedient met de knoppen en het aanraakscherm. Tot slot bespreken we de basisfuncties van het toetsenbord.

Deze cursus leert u de basis over een Android-telefoon. De volgende onderwerpen aan bod:

  • Uitleg over een smartphone.
  • Het besturingssysteem Android.
  • De telefoon bedienen.
  • Het toetsenbord gebruiken.

Wilt u hierna meer weten over de telefoon? Volg dan de cursus ‘Basisinstellingen op een Android-telefoon’ om het toestel in gebruik te nemen en naar eigen voorkeur aan te passen. In de cursus ‘Werken met een Android-telefoon’ gaan wij in op het gebruik van apps en e-mail, internet.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een Android-telefoon nodig. De cursus is zo veel mogelijk geschikt gemaakt voor telefoons van verschillende merken.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staan onder het thema ‘Android-smartphone’ artikelen en tips over telefoons met Android. Klik in het menu boven elke pagina op Tips & Uitleg > Tablet & Smartphone > Android-smartphone.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.