Menu Zoek

Basisinstellingen van een Windows 10-computer

In deze cursus leert u de belangrijkste onderdelen van Windows 10 kennen. Zo leert u hoe u een Windows-computer in gebruik neemt en welke basisinstellingen u naar eigen wens kunt wijzigen.

Deze cursus gaat over de basisinstellingen van een Windows 10-computer. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Voor de eerste keer Windows 10 instellen.
  • Instellen van een eigen account.
  • Uitleg over de onderdelen van Windows 10.
  • Instellen internet en e-mail.
  • Instellingen voor de weergave en geluiden.
  • Beveiliging en privacy.

Wilt u eerst beginnen met de basis van een Windows 10-computer? Start dan met de cursus ‘Windows 11- en Windows 10-computer bedienen’. Wilt u na afloop van deze cursus meer weten over een computer met Windows 10? De cursus ‘Werken met een Windows 10-computer’ bespreekt het gebruik van apps, bestanden en mappen.

Benodigdheden
Een computer met Windows 10.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik hiervoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staat meer informatie over Windows 10. Lees hier verschillende artikelen en tips. Klik voor deze informatie in de menubalk op Tips & Uitleg > Windows > Windows 10.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.