Menu Zoek

E-mailen met Gmail

Gmail is de webmaildienst van Google. Iedereen met toegang tot het internet kan gratis een Gmail-adres aanmaken en vervolgens e-mailen. Leer in deze cursus hoe u op een computer werkt met deze digitale brievenbus. U leert onder andere e-mail ontvangen, versturen en ordenen. Daarnaast gaan we in op het werken met contactpersonen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat e-mailen is en wat u hiervoor nodig hebt
  • Google-account aanmaken
  • E-mails versturen, ontvangen, beantwoorden en doorsturen
  • Bijlage toevoegen en handtekening instellen
  • E-mails ordenen
  • Contactpersonen beheren en gebruiken

Benodigdheden
Zorg dat u, voordat u aan deze cursus begint, een computer of laptop met internetverbinding hebt. Deze cursus is gemaakt voor de browserversie van Gmail (dus gmail.com) en niet voor de app Gmail (op de tablet of smartphone).

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - E-mailen met Gmail

Meer informatie op de website
Klaar met de cursus? Op de website van SeniorWeb vindt u meer artikelen en tips over Gmail. Klik in het menu op Tips & uitleg > E-mail > Gmail.


Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.