Menu Zoek

E-mailen met Office Outlook

Outlook 2016 is een mailprogramma uit het pakket Office van Microsoft. Het is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden, maar heeft als hoofdtaak het versturen en ontvangen van e-mails. In deze cursus leert u werken met deze digitale brievenbus. U leert onder andere e-mail ontvangen, versturen en ordenen. Daarnaast gaan we ook in op het werken met contactpersonen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat e-mailen is en wat u hiervoor nodig hebt
  • E-mailadressen toevoegen
  • E-mails versturen, ontvangen, beantwoorden en doorsturen
  • Bijlage toevoegen en handtekening instellen
  • E-mails ordenen
  • Contactpersonen beheren en gebruiken

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een computer of laptop met het softwarepakket Office 2016, een bestaand e-mailadres en een internetverbinding nodig.

Wilt u Office 2016 aanschaffen, lees dan eerst het artikel ‘Kiezen tussen Office 2019 en Office 365’. Dit artikel staat elders op SeniorWeb en opent in een nieuw tabblad. Wij raden u overigens niet aan het pakket aan te schaffen als u alleen gebruik wilt maken van het mailprogramma. Voor mail zijn er namelijk goede gratis alternatieven, zoals het programma Mail in Windows 10 of de webmaildiensten Gmail en Outlook.com. Deze mogelijkheden behandelen wij ook in een Online Cursus:

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Klaar met de cursus? Op de website van SeniorWeb vindt u meer artikelen en tips over Outlook. Klik in het menu op Tips & uitleg > E-mail > Outlook.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.