Menu Zoek

E-mailen met Office Outlook

Outlook is een mailprogramma uit het pakket Office van Microsoft. Het is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden, maar heeft de hoofdtaak e-mails te versturen en ontvangen. Leer in deze cursus werken met de digitale brievenbus. U leert onder andere e-mail ontvangen, versturen en ordenen. Daarnaast gaan we in op het werken met contactpersonen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat e-mailen is en wat u hiervoor nodig hebt
  • E-mailadressen toevoegen
  • E-mails versturen, ontvangen, beantwoorden en doorsturen
  • Bijlage toevoegen en handtekening instellen
  • E-mails ordenen
  • Contactpersonen beheren en gebruiken

Benodigdheden
Het mailprogramma Office Outlook maakt deel uit van het kantoorpakket Office van Microsoft. Voor deze cursus hebt u daarom een computer of laptop met Office van Microsoft nodig. Daarnaast een bestaand e-mailadres en internetverbinding.

De cursus is gemaakt met de Nederlandse versie van het programma Office Outlook 2019. Met een oudere versie van Office, bijvoorbeeld 2016 of 2013, is de cursus ook te volgen, maar stappen kunnen afwijken.

Wilt u Office aanschaffen, lees dan eerst het artikel ‘Kiezen tussen Office 2019 en Office 365’. Dit artikel staat elders op SeniorWeb en opent in een nieuw tabblad. Wij raden u overigens niet aan het pakket te kopen als u alleen gebruik wilt maken van het mailprogramma. Voor mail zijn er namelijk goede gratis alternatieven, zoals het programma Mail in Windows 10 of de webmaildiensten Gmail en Outlook.com. Deze mogelijkheden behandelen wij ook in een online cursus:

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - E-mailen met Office Outlook

Meer informatie op de website
Klaar met de cursus? Op de website van SeniorWeb staan meer artikelen en tips over Outlook. Klik in het menu op Tips & uitleg > E-mail > Office Outlook.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.