Menu Zoek

E-mailen met Office Outlook

Outlook is een mailprogramma uit het pakket Office van Microsoft. Het is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden, maar heeft de hoofdtaak e-mails te versturen en ontvangen. Leer in deze cursus werken met de digitale brievenbus. U leert onder andere e-mail ontvangen, versturen en ordenen. Daarnaast gaan we in op het werken met contactpersonen.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat e-mailen is en wat u hiervoor nodig hebt
  • E-mailadressen toevoegen
  • E-mails versturen, ontvangen, beantwoorden en doorsturen
  • Bijlage toevoegen en handtekening instellen
  • E-mails ordenen
  • Contactpersonen beheren en gebruiken

Benodigdheden

Het mailprogramma Office Outlook hoort bij het pakket Microsoft 365. Voor deze cursus hebt u daarom een computer met Office van Microsoft nodig. Daarnaast een bestaand e-mailadres en internetverbinding. De cursus is gemaakt met de Nederlandse versie van het programma Office Outlook 2019. Met een oudere versie van Office, bijvoorbeeld 2016 of 2013, is de cursus ook te volgen, maar stappen kunnen afwijken.

Vragen stellen

Komt u er tijdens de cursus niet helemaal uit? Stel dan een vraag aan SeniorWeb. Klik daarvoor onder een onderdeel op Stel een vraag.

Printversie

Liever de tekst op papier lezen? Schaf de cursus E-mailen met Office Outlook aan in de webwinkel. Of print de cursusonderdelen zelf uit.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.