Menu Zoek

Foto’s beheren en bewerken (Windows 10)

In Windows 10 zit standaard de gratis app Foto's. Dit programma is niet alleen om uw fotoverzameling te beheren. Fotobewerking is ook mogelijk. Zo ziet uw collectie er tiptop uit. Leer in deze cursus albums maken om orde te scheppen in uw foto's en een hele reeks aan fotobewerkingen. Denk aan bijsnijden, kleuren corrigeren en de horizon rechtzetten.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Starten van de app.
  • Mappenbeheer: wat zijn mappen en wat kunt u ermee?
  • Albumbeheer: wat zijn albums en hoe werkt u ermee?
  • Fotobeheer: foto’s importeren en verwijderen.
  • Fotobewerking: bijsnijden, horizon rechtzetten, rode ogen verwijderen en eenvoudige kleur-, contrast- en lichtcorrecties.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een computer met Windows 10 nodig.

Voordat u begint
In deze cursus gaan we ervan uit dat de Windows 10-computer startklaar is en dat u er foto’s op hebt staan.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staat het onderwerp Foto & Video (kies in het menu Tips & uitleg > Foto & Video). In dat thema vindt u tal van artikelen en tips over foto’s en fotobewerking.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.