Menu Zoek

iPhone bedienen

In deze cursus geven we uitleg over smartphones en specifiek de iPhone. Daarnaast leert u hoe u een iPhone bedient met de knoppen en het aanraakscherm. Tot slot bespreken we de basisfuncties van het toetsenbord.

Deze cursus leert u de basis over een iPhone. De volgende onderwerpen komen in deze cursus aan bod:

  • Uitleg over de smartphone.
  • Het besturingssysteem iOS.
  • Bedienen van de telefoon.
  • Gebruiken van het toetsenbord.

Wilt u hierna meer weten? Volg dan de cursus ‘Basisinstellingen op een iPhone’ om de telefoon in gebruik te nemen en naar eigen voorkeur aan te passen. In de cursus ‘Werken met een iPhone’ gaan wij in op het gebruik van apps en e-mail, internet.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een iPhone nodig met iOS 16 (de laatste versie van het besturingssysteem).

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staan veel artikelen en tips over de iPhone. Klik in het menu boven elke pagina op Tips & Uitleg > Tablet & Smartphone > iPhone.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.