Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Leer alles over WhatsApp (Android)

WhatsApp is een populaire app voor de smartphone. Via de internetverbinding wisselt u berichten en bijvoorbeeld foto's uit met contactpersonen. Leer met deze online cursus de app gebruiken op uw Android-smartphone.

Inhoud
In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat WhatsApp is en wat het kost.
  • WhatsApp downloaden en instellen.
  • Berichten en media (o.a. foto's en video's) versturen.
  • Een groepsgesprek aanmaken, deelnemer worden, gebruiken en verlaten.
  • Media en chats (gesprekjes met anderen) beheren.
  • Werken met de privacy-instellingen voor WhatsApp.
  • Veiligheid WhatsApp gebruiken.
  • (Video)bellen via WhatsApp.
  • Appen met de web- en desktopversie van WhatsApp voor de tablet en computer.

Benodigdheden
Om deel te nemen aan deze cursus hebt u een smartphone met het besturingssysteem Android en een internetverbinding nodig. Deze cursus legt het gebruik van WhatsApp uit op een telefoon met Android 12. Hebt u een andere Android-versie? Dan is de cursus nog steeds goed te volgen. Wel kunnen enkele stappen iets afwijken. Hebt u een iPhone (smartphone van Apple)? Volg dan de cursus 'Leer alles over WhatsApp (iOS)'.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Leer alles over WhatsApp (Android)

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u onder het thema Tablet & Smartphone het onderwerp WhatsApp. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Tablet & Smartphone > WhatsApp). Hier staan nog meer artikelen en tips over WhatsApp.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.