Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Mac bedienen

In deze cursus geven we uitleg over de Mac en het besturingssysteem MacOS. Daarnaast leert u hoe u de computer bedient met een muis en toetsenbord.

Deze cursus leert u de basis over de Mac. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Uitleg over de Mac.
  • Het besturingssysteem MacOS.
  • De computer bedienen.
  • Het toetsenbord gebruiken.

Wilt u na afloop van deze cursus meer weten over computeren met de Mac? Volg dan de cursus ‘Basisinstellingen van een Mac’ om de computer in gebruik te nemen en naar eigen voorkeur in te stellen. De cursus ‘Werken met een Mac’ bespreekt het gebruik van apps (programma’s), bestanden en mappen.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een Mac of MacBook met macOS 12 Monterey nodig.

Versie macOS
Deze cursus is bedoeld voor een Mac met het besturingssysteem macOS 12 Monterey. Bekijk als volgt welk besturingssysteem er op de Mac staat:

  • Klik op het Apple-logo linksboven in beeld.
  • Klik vervolgens op Over deze Mac.
  • Ziet u hier ‘macOS Monterey’, dan beschikt u over de juiste versie voor deze cursus.
  • Sluit dit venster via het bolletje met kruis linksboven. Het bolletje toont eerst geen kruis, maar toont deze zodra de muis er overheen gaat.

Zag u geen macOS Monterey, maar macOS Catalina of Big Sur? Wellicht kunt u upgraden naar het nieuwere besturingssysteem. Lees daarvoor het artikel 'Mac-computers: nieuwste versie macOS installeren'. Kunt u niet updaten naar een nieuwere versie? Ga dan aan de slag met cursus 'Starten met de Mac (macOS Catalina)'.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik hiervoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staat meer informatie over de Mac. Lees hier verschillende artikelen en tips. Klik voor deze informatie in de menubalk op Tips & Uitleg > Apple > macOS.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.