Menu Zoek

Veilig en bewust online

Internet brengt de wereld dichter bij elkaar. Maar dat is niet volledig zonder risico's. In deze cursus leert u wat de risico's zijn en hoe u zichzelf hiertegen beschermt. Daarbij kijken wij naar het veilig inrichten van een apparaat en verstandig online surfen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veiligheidsrisico’s en de mogelijkheden om uzelf daartegen te beschermen.
  • Veilig inrichten van computer, tablet en smartphone.
  • Internetverbindingen thuis en onderweg.
  • Veiligheid en privacy in internetbrowsers.
  • Bewust surfen op internet.
  • Online accounts en beveiligingsmogelijkheden.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een computer, laptop, tablet of smartphone met internetverbinding nodig.

Vraag stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus toch niet helemaal uit? Bij elk onderdeel van de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze link staat onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Veilig en bewust online

Meer informatie op de website
Klaar met de cursus? Op de website van SeniorWeb staan nog meer artikelen en tips over veilig en bewust internetten. Klik in het menu op Tips & uitleg > Veiligheid > Veilig internetten.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.