Menu Zoek

Werken met een Android-tablet

In deze cursus leert u werken met een Android-tablet. Leer alles over de Play Store en apps. En ga aan de slag met de apps Gmail en Chrome om te mailen en internetten.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De Play Store en apps.
  • E-mailen via de app Gmail.
  • Internetten via de browser Chrome.
  • Foto’s maken en beheren.

Benodigdheden

Voor deze cursus hebt u een Android-tablet nodig. Daarbij gaan wij ervan uit dat de tablet al ingesteld is en u weet hoe u de tablet moet bedienen. Is dat niet het geval? Ga dan eerst aan de slag met de cursus 'Android-tablet bedienen' en/of 'Basisinstellingen van een Android-tablet'.

Vragen stellen

Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel

Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Werken met een Android-telefoon.

Meer informatie op de website

Op de website van SeniorWeb staat onder het thema ‘Android-tablet’ meer informatie over het gebruik van deze tablet. Klik in het menu boven elke pagina op Tips & Uitleg > Tablet & Smartphone > Android-tablet. Hier staan artikelen en tips.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.