Menu Zoek

Werken met een iPhone

In deze cursus leert u werken met een iPhone. Leer alles over het installeren van apps. Lees hoe u belt en berichten verstuurt. Ga aan de slag met de apps Mail (e-mailen), Safari (internetten), Camera (foto’s maken) en Foto’s (foto’s beheren).

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De App Store en apps.
  • Bellen en sms’en.
  • E-mailen via de app Mail.
  • Internetten via de browser Safari.
  • Foto’s maken en beheren.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een iPhone nodig met iOS 16 (de laatste versie van het besturingssysteem). Daarbij gaan wij ervan uit dat de telefoon al ingesteld is en u weet hoe u de telefoon moet bedienen. Is dat niet het geval? Ga dan eerst aan de slag met de cursus 'iPhone bedienen' en/of 'Basisinstellingen van een iPhone'.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Werken met een iPhone

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staan veel artikelen en tips over de iPhone. Klik in het menu boven elke pagina op Tips & Uitleg > Tablet & Smartphone > iPhone.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.