Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Werken met een Mac

In deze cursus leert u werken met een Mac. Ontdek hoe u bestanden, mappen en apps gebruikt. Verder bespreken we de werking van de apps Finder, Mail en Safari. Tot slot leert u de onderhouds- en veiligheidsfuncties van de Mac kennen.

Inhoud
Deze cursus leert u werken met een Mac. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Apps installeren en gebruiken.
  • Bestanden en mappen gebruiken in Finder.
  • E-mails ontvangen en versturen met Mail.
  • Websites bezoeken met Safari.
  • Onderhoud en veiligheid van een Mac.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een Mac, iMac of MacBook nodig. Daarbij gaan wij ervan uit dat de Mac al is ingesteld en u weet hoe u de computer moet bedienen. Is dat niet het geval? Ga dan eerst aan de slag met de cursus 'Mac bedienen' en/of 'Basisinstellingen van een Mac'.

Versie macOS
Deze cursus is bedoeld voor een Mac met het besturingssysteem macOS 12 Monterey. Bekijk als volgt welk besturingssysteem er op de Mac staat:

  • Klik op het Apple-logo linksboven in beeld.
  • Klik vervolgens op Over deze Mac.
  • Ziet u hier ‘macOS Monterey’, dan beschikt u over de juiste versie voor deze cursus.
  • Sluit dit venster via het bolletje met kruis linksboven. Het bolletje toont eerst geen kruis, maar toont deze zodra de muis er overheen gaat.

Zag u geen macOS Monterey, maar macOS Catalina of Big Sur? Wellicht kunt u upgraden naar het nieuwere besturingssysteem. Lees daarvoor het artikel 'Mac-computers: nieuwste versie macOS installeren'. Kunt u niet updaten naar een nieuwere versie? Ga dan aan de slag met cursus 'Starten met de Mac (macOS Catalina)'.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik hiervoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Werken met een Mac

Meer informatie op de website
Ga voor meer informatie over Mac-computers naar de website van SeniorWeb. U vindt er verschillende artikelen en tips. Klik voor deze informatie in de menubalk op Tips & Uitleg > Apple > macOS.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.