Menu Zoek

Werken met een Windows 10-computer

In deze cursus leert u werken met een Windows 10-computer. Ontdek hoe u bestanden, mappen en apps gebruikt. Verder bespreken we de werking van de apps Verkenner, Mail en Edge. Tot slot leert u de onderhouds- en veiligheidsfuncties van Windows 10 kennen.

Deze cursus leert u werken met een Windows 10-computer. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Apps installeren en gebruiken.
  • Startmenu en Taakbalk inrichten.
  • Bestanden en mappen gebruiken in de Verkenner.
  • E-mails ontvangen en versturen met Mail.
  • Websites bezoeken met Edge.
  • Onderhoud en veiligheid van Windows 10.

Wilt u eerst beginnen met de basis van een Windows 10-computer? Begin dan met de cursussen ‘Windows 11- en Windows 10-computer bedienen’ en ‘Basisinstellingen van een computer met Windows 10’.

Benodigdheden
Een computer met Windows 10.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik hiervoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Werken met een Windows 10-computer

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staat meer informatie over Windows 10. Lees hier verschillende artikelen en tips. Klik voor deze informatie in de menubalk op Tips & Uitleg > Windows > Windows 10.


Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.