Menu Zoek

Windows 11- en Windows 10-computer bedienen

In deze cursus geven we uitleg over computers met Windows 11 en Windows 10. Verder leert u hoe u een Windows-computer bedient met een toetsenbord en muis. Ten slotte bespreken we de basisfuncties van het toetsenbord.

Deze cursus leert u de basis over een Windows-computer. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Uitleg over een computer.
  • Het besturingssysteem Windows.
  • De computer bedienen.
  • Het toetsenbord gebruiken.

Wilt u na afloop van deze cursus meer weten over een computer met Windows 11 of Windows 10? Volg dan de cursus ‘Basisinstellingen van een Windows 11-computer’ of ‘Basisinstellingen van een Windows 10-computer’ om de computer in gebruik te nemen en naar eigen voorkeur in te stellen. De cursussen ‘Werken met een Windows 11-computer’ en ‘Werken met een Windows 10-computer’ bespreken het gebruik van apps (programma’s), bestanden en mappen.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een pc of laptop met Windows nodig.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk cursusonderdeel kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik hiervoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staat meer informatie over Windows 11 en Windows 10. Lees hier verschillende artikelen en tips. Klik voor deze informatie in de menubalk op Tips & Uitleg > Windows > Windows 11 of op Tips & Uitleg > Windows > Windows 10

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.