Menu Zoek

24 virusscanners voor Windows 7 onder de loep

woensdag 1 oktober 2014

AV-TestAV-Test legde afgelopen juli en augustus 24 antiviruspakketten langs de meetlat. Vier scanners wisten de maximale score te behalen. Security Essentials van Microsoft presteerde ondermaats.

AV-Test is een onafhankelijk Duits testorgaan op het gebied van computerveiligheid. Regelmatig test het orgaan virusscanners. Ditmaal specifiek voor gebruikers van Windows 7.

Resultaten
AV-Test beoordeelde de pakketten op drie onderdelen: bescherming, prestaties en bruikbaarheid. Met het laatste wordt bedoeld of de scanner geen valse waarschuwingsmeldingen geeft. Opmerkelijk is dat Microsoft Security Essentials op het onderdeel bescherming nul punten scoort. Vier programma's haalden de maximale score van zes punten op elk onderdeel. Dat zijn allemaal betaalde pakketten: Bitdefender Internet Security, Kaspersky Internet Security, McAfee Internet Securityen Norton (Symantec) Internet Security.

Het beste gratis programma is 360 Internet Security van Qihoo. Dat programma is niet in het Nederlands verkrijgbaar. Een overzicht van alle geteste pakketten vindt u hieronder.

AV-Test, diagramBekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.