SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

7 december is Nationale Vrijwilligersdag

vrijdag 7 december 2018

VrijwilligersVrijdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. SeniorWeb staat op deze dag graag stil bij zijn 3000 geweldige vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren!

SeniorWeb is ruim twintig jaar geleden opgericht vanuit de ‘voor en door senioren’- gedachte. Met andere woorden: senioren leren computeren met behulp van leeftijdgenoten. Een aanpak die uitstekend werkt. Onze vrijwilligers hebben het omgaan met computers en internet vaak zelf ook op latere leeftijd geleerd. Hun uitleg geven ze in begrijpelijke taal en op een rustig tempo. Ook 2018 helpen zij nog steeds jaarlijks vele duizenden senioren op weg bij een computerprobleem, of iets dat men graag wil leren.

Onze vrijwilligers zijn actief bij de ledendiensten PCHulp, Leren aan Huis, de clubs en de fotowedstrijd. Ook zijn er vrijwilligers actief als redactie-assistent, recensent, als lid van de webcontact-commissie en als ondersteuner van leden bij onze online cursussen. En er zijn veel vrijwilligers actief in onze meer dan 400 leslocaties in het hele land. Nieuwsgierig naar onze vrijwilligers? Maak kennis met ze, of lees meer over vrijwilligerswerk bij SeniorWeb!

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.