Menu Zoek

ABN laat klanten betalen met ring of sporthorloge

maandag 14 januari 2019

Betalen met wearablesKlanten van ABN Amro kunnen voortaan contactloos betalen met speciale ringen en sporthorloges. Deze zogeheten wearables vervangen de bankpas bij zulke betalingen.

Wearables is een Engels woord dat slaat op slimme apparaten die om de pols of vinger worden gedragen. Bijvoorbeeld sporthorloges, smartwatches en zelfs speciale ringen met technologie erin.

Favoriete betaalmethode

ABN Amro heeft een proef gedaan waarbij klanten contactloos konden betalen met een geschikte wearable. Bijna 80 procent van de proefpersonen vond betalen met hun armband, horloge of ring zo fijn dat het hun favoriete betaalmanier werd.

Contactloos betalen

De bank voert het betalen met een wearable nu voor alle klanten in. Natuurlijk moeten wij wel een geschikte wearable bezitten. Een lijst met geschikte modellen staat op de site van ABN. De wearable wordt daarna gekoppeld aan de bankrekening van de drager. Daarna kan hij of zij betalen door de wearable bij de betaalautomaat te houden. Net als contactloos betalen dus. De dienst kost 50 cent per maand.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.