Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Android-apps in Windows 11

vrijdag 28 januari 2022

Android-apps in Windows 11Microsoft werkt aan de eerste grote update voor Windows 11. Belangrijkste vernieuwing daarin is de mogelijkheid om Android-apps te gebruiken op de computer.

De eerste update voor Windows 11 geeft via de Microsoft Store toegang tot allerlei Android-apps. Deze werken en gedragen zich als gewone programma's. Niet alle Android-apps zijn beschikbaar. Google werkt vooralsnog niet samen met Microsoft. Om toch Android-apps aan te kunnen bieden werkt Microsoft samen met het Amerikaanse Amazon. Apps uit de Amazon Appstore zijn beschikbaar voor Windows 11-gebruikers. Dat betekent dat apps van onder meer Pinterest, Facebook, Instagram, Neflix en Spotify geïnstalleerd kunnen worden. Maar geen enkele Google-app, zoals Google Maps, Gmail of Google Foto’s.

Windows 11 en update

Windows 11 is verschenen op 5 oktober 2021. Microsoft is het nieuwe systeem, gratis voor alle Windows 10-gebruikers, nog aan het verspreiden. Toch komt er binnenkort al een update voor het nieuwe besturingssysteem. Gebruikers die het nieuwe systeem nog niet aangeboden hebben gekregen, kunnen rustig afwachten. Zowel Windows 11 als de update komen binnenkort via de Windows Update langs.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.