Menu Zoek

Android voert lijst kwetsbare systemen aan

donderdag 5 januari 2017

Veel kwetsbaarheden in Android in 2016.In Android werden vorig jaar van alle software en systemen de meeste beveiligingsproblemen ontdekt. Het besturingssysteem voor tablets en telefoons is gelukkig toch niet onveilig in het gebruik.

De lijst van onveiligste programma’s of systemen wordt dus aangevoerd door Android. Het systeem krijgt die plaats omdat er in 2016 zo’n 523 veiligheidslekken in zijn gevonden. Het gaat overigens niet om wereldschokkende problemen die Android onveilig maken. Bij normaal gebruik is Android in orde. En echte dreigingen worden vaak in een nieuwe versie opgelost.

Flash Player
Op plaats twee en drie van de lijst staan alternatieve besturingssystemen – namelijk twee versies van Ubuntu, een soort Windows. Op de vierde plaats staat een programma waar we op deze site ook geregeld voor waarschuwen: Flash Player. Dit hulpprogramma om onder meer spelletjes te spelen op websites, is niet veilig te gebruiken. Steeds meer internetprogramma’s ondersteunen het om die reden ook niet meer.

Windows 10
Verder staan op de lijst staan allerlei programma’s en besturingssystemen. Zo werden in Windows 10 vorig jaar 172 kwetsbaarheden ontdekt. Overigens hoeft u zich niet veel zorgen te maken: niet alle beveiligingsproblemen zijn even dringend of gevaarlijk. Als er zaken worden ontdekt in veelgebruikte software die actie van u vragen, dan leest u erover op deze site.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.