Menu Zoek

App Berichtenbox werkt alleen nog met DigiD-app

maandag 20 juli 2020

DigiD en de Berichtenbox

Na een update werkt de app Berichtenbox alleen nog als u ook de DigiD-app gebruikt op uw smartphone of tablet. In Berichtenbox leest u alle meldingen van MijnOverheid.

De Berichtenbox is de plek waarop digitale post van MijnOverheid binnenkomt. Denk bijvoorbeeld aan aanslagen van de Belastingdienst. Die worden vaak verstuurd via MijnOverheid en komen dan terecht in de Berichtenbox. Tot een tijd terug was die Berichtenbox alleen op internet te vinden. Maar inmiddels is er ook een speciale Berichtenbox-app. Hierin komt alle digitale post van MijnOverheid binnen. Na de eerste keer aanmelden met een DigiD, konden gebruikers tot nu toe inloggen met een zelfgekozen pincode.

Inloggen via DigiD-app

Die zelfgekozen pincode is verdwenen uit de nieuwste versie van de app. Inloggen kan alleen nog via de DigiD-app die op hetzelfde apparaat moet staan, dus de smartphone of tablet waarop u de Berichtenbox-app gebruikt.

Zorg dus dat u die app downloadt en in gebruik neemt als u de Berichtenbox wilt (blijven) gebruiken. Is dat gebeurd, dan werkt het heel makkelijk. U start de Berichtenbox-app en volgt de instructies. Dan opent de DigiD-app en logt u in met uw pincode. Daarna opent de Berichtenbox alsnog.

De apps downloaden

De Berichtenbox-app is te vinden in de App Store voor iPhones en iPads en in de Play Store voor Android-apparaten. De DigiD-app staat ook in de App Store en de Play Store.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.