Menu Zoek

App CoronaMelder al een miljoen keer gedownload

dinsdag 25 augustus 2020

De app CoronaMelderHij werkt pas op 1 september in het hele land, maar de app CoronaMelder is nu al ruim een miljoen keer gedownload.

Mensen kunnen via de app aangeven dat ze corona hebben. Iedereen bij wie die persoon meer dan vijftien minuten in de buurt is geweest (met zijn telefoon), krijgt dan een melding. Natuurlijk alleen als die persoon de app ook op zijn telefoon heeft staan. Het gebeurt allemaal helemaal anoniem, op basis van cijfercodes die aan elke ontmoeting worden toegewezen.

Voorwaarden app

De app is waarschijnlijk vanaf 1 september actief in heel het land; nu is er alleen nog een test in de noordelijke provincies en Gelderland. De app is er voor Android-telefoons en voor de iPhone. CoronaMelder gebruikt bluetooth. Dat moet dus aanstaan op de telefoon. Op oudere toestellen werkt de app niet. Mensen met een iPhone hebben minimaal iOS 13.5 nodig en Android-gebruikers hebben Android 6 nodig.

Hoe werkt de app?

SeniorWeb publiceert 1 september een artikel over de app, zodat iedereen weet hoe de app werkt. Intussen corona-klachten? Lees dan in het artikel 'Online afspraak maken coronatest' hoe u zich kunt laten testen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.