Menu Zoek

App CoronaMelder keert definitief niet meer terug

donderdag 15 september 2022

App CoronaMelderDe CoronaMelder, niet te verwarren met de app CoronaCheck, was al een paar maanden buiten gebruik en verdwijnt nu definitief. Zorgminister Kuipers wil definitief kappen met de app.

Oktober 2020 werd een tijdelijke wet van kracht die de app CoronaMelder mogelijk maakte. De app waarschuwde gebruikers die in de buurt waren geweest van een met corona besmet persoon (die dan wel ook de app moest hebben). De app werd in april 2022 buiten gebruik gesteld. Maar de tijdelijke wet voorziet in een heractivering ervan, mocht dat nodig zijn. Die wet loopt op 10 oktober af en zorgminister Kuipers wil 'm niet verlengen. Daardoor verdwijnt de app CoronaMelder definitief. Wie 'm nog op de telefoon heeft staan, kan 'm verwijderen.

App CoronaCheck

Let er wel op dat u de juiste app weghaalt. Behalve de CoronaMelder is er ook de app CoronaCheck. Die geeft aan dat de gebruiker is gevaccineerd, negatief getest of onlangs is hersteld van corona. CoronaCheck is momenteel in Nederland buiten gebruik, maar is soms in het buitenland nog nodig. Laat die app voorlopig op uw toestel staan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.