Menu Zoek

Appen op de fiets verboden

vrijdag 1 februari 2019

Appen op de fietsHet is vanaf 1 juli 2019 verboden om tijdens het fietsen de telefoon vast te houden. Wie dat wel doet, kan op een boete van 95 euro per keer rekenen.

Het verbod is een wens van veel mensen. Fietsers die tijdens het rijden hun telefoon bedienen, veroorzaken gevaarlijke situaties. In de auto is de telefoon in de hand houden al lang verboden. Ook op de fiets komt er een verbod per 1 juli.

Telefoon vasthouden mag niet

Men heeft het vaak over een verbod op appen op de fiets. Maar het is meer dan alleen dat. De telefoon beethouden is al genoeg om op de bon te worden geslingerd. Dus bellen op de fiets mag niet meer. Internetten, whatsappen en sms’en of een route volgen ook niet. Het verbod betreft ‘mobiele elektronische apparaten’, dus de tablet en mp3-speler vallen er ook onder.

Denkt u dat de kans op een boete klein is? Minister Grapperhaus belooft dat er veel gecontroleerd zal worden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.