Menu Zoek

Apple komt met nieuwe iPad en iPhones

woensdag 11 september 2019

Nieuwe iPad 2019Er komen twee nieuwe modellen van de iPhone en één nieuwe iPad op de markt. Dat kondigde Apple aan tijdens een drukbezocht evenement in Amerika.

De nieuwe iPad heeft een beeldscherm van 10,2 inch doorsnede, en is daarmee vrijwel net zo groot als eerdere iPads. Het beeldscherm gebruikt zogeheten retina-techniek, die zorgt voor heldere kleuren en zeer scherp beeld. Het apparaat krijgt wel een ander besturingssysteem, namelijk iPadOS. Dat is een variant van de gangbare iOS die speciaal bedoeld is voor de iPad. Schakelen tussen verschillende apps wordt makkelijker met de nieuwe functie Slide Over. Ook passen er meer apps op één pagina.

De tablet kan werken met een SmartKey-toetsenbord (zoals op de foto staat). Dan doet hij wel wat aan een laptop denken. Er zit een vingerafdruksensor op om het apparaat te ontgrendelen. Deze zevende generatie iPad is te koop vanaf 389 euro, en is daarmee de goedkoopste van de nieuwe iPads.

Nieuwe iPhones

Apple kondigde ook twee nieuwe modellen van de iPhone aan. De iPhone 11 heeft twee camera’s aan de achterkant. Dat is nieuw. De twee camera's zorgen voor een groothoek-effect bij het nemen van foto’s. Net als bij de nieuwe iPad zit er een snellere chip in dan zijn voorgangers. De achterkant is helemaal van glas en de telefoon kan maximaal 30 minuten onder water worden gehouden zonder dat hij stuk gaat. De iPhone 11 kost 809 euro. Er komt ook een 11 Pro aan, met drie camera’s. Die is een stuk duurder, namelijk 1159 euro.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.