Menu Zoek

Apple komt met tv- en spellendienst

dinsdag 26 maart 2019

Apple Arcade is nieuwe spellendienstApple komt later dit jaar met een aantal nieuwe diensten. Apple TV moet een concurrent van Netflix worden. En via Arcade kunnen mensen tegen betaling spelletjes spelen.

Het Amerikaanse bedrijf laat weten zich niet alleen op apparaten zoals iPads en iPhones te richten. Ze willen ook diensten leveren, zoals de programma’s en games die ze eind maart aankondigden.

Televisiekijken met Apple

De televisiedienst heet Apple TV Plus. Dat is een videodienst via internet waarop allerlei programma’s komen te staan. Regisseur Steven Spielberg en Oprah Winfrey werken er onder anderen aan mee. Het is een dienst zoals Netflix, alleen dan met eigen programma’s. De dienst wordt opgenomen in de (bestaande) app Apple TV. Wat Apple TV Plus per maand gaat kosten, zei Apple nog niet. Ook is niet duidelijk wanneer de dienst in Nederland beschikbaar komt.

Spellen via de App Store

Arcade is de spellendienst van Apple. Ook die werkt via internet en komt later dit jaar uit. Arcade werkt dan via de App Store op de iPad en iPhone. Erin staan spellen die mensen gratis kunnen spelen als ze lid zijn van Arcade. Hoeveel dat kost, meldde Apple niet. Waarschijnlijk een vast maandbedrag, net als bij zulke diensten van andere bedrijven.

Nieuws

Verder kondigde Apple de betaalde variant op de dienst News aan. Voor een vast bedrag per maand komen artikelen uit allerlei media beschikbaar, zoals het Amerikaanse Wall Street Journal. Deze dienst komt waarschijnlijk niet naar Nederland.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.