Menu Zoek

Apple komt met ultieme computerbril: Vision Pro

woensdag 7 juni 2023

Apple komt met ultieme computerbril: Vision ProDe Vision Pro is een soort projectiescherm dat je opzet. Je kan ermee videobellen, werken, films kijken, foto’s maken en meer.

Op het jaarlijkse Apple-event WWDC kondigde het bedrijf de Vision Pro aan. Apple ziet de Vision Pro als de start van een nieuw computertijdperk. Apps en andere software zie je via de bril in de ruimte geprojecteerd. Je bedient ze via handgebaren, met de ogen en door opdrachten en teksten te dicteren.

Eigen App Store

De Vision Pro krijgt een eigen App Store en draait op het nieuwe besturingssysteem visionOS. Begin 2024 komt de computerbril op de markt in de Verenigde Staten, met een prijskaartje van 3499 dollar. Later zal de bril ook in andere landen beschikbaar komen.

Nieuwe versies iOS en macOS

Apple kondigde ook nieuwe versies van bestaande besturingssystemen aan. Voor de iPhone is dat iOS 17 en voor de iPad komt iPadOS 17 uit. Ook voor de Mac komt er een upgrade: macOS Sonoma. In september komen de upgrades beschikbaar.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.