Menu Zoek

Apple presenteert nieuw model goedkopere iPhone

woensdag 9 maart 2022
Apple presenteert nieuw model goedkopere iPhone

Apple onthulde dinsdag verschillende nieuwe producten, waaronder een nieuwe versie van de iPad Air en de iPhone SE.

De nieuwe iPhone SE is de relatief goedkope variant van de iPhone. Deze variant heeft iets dikkere randen en een Thuisknop. In de telefoon zit de A15-chip, die ook in de iPhone 13 zit. Dat moet het goedkopere model net zo snel maken. Maar op het gebied van fotograferen is de iPhone SE wel minder dan de iPhone 13. De een heeft slechts één camera aan de achterkant, terwijl de ander er meerdere heeft, inclusief (ultra)groothoeklens. De iPhone SE is verkrijgbaar vanaf 529 euro.

HomePod mini

Vanaf eind maart is de HomePod mini in Nederland verkrijgbaar. Eerdere varianten van deze luidspreker met spraakassistent waren al jaren in andere landen te koop. De speaker kost 109 euro en is er in vijf verschillende kleuren.

Nieuwe iPad Air

De nieuwste iPad Air ziet er bijna hetzelfde uit als zijn voorganger. Wel is er een nieuwe kleur. Naast spacegrijs, roze, paars en sterrenlicht, is er nu ook blauw. Het grootste verschil met de vorige iPad Air zit aan de binnenkant. De tablet heeft de snelle M1-chip, die Apple eerder al gebruikte bij de iPad Pro. De iPad Air is verkrijgbaar vanaf 698,50 euro.

Mac Studio en Studio Display

Tot slot presenteerde Apple ook de Mac Studio en Studio Display. Dat zijn een kleine, maar krachtige, computer en een 27-inch 5k retina-beeldscherm. Het is geen set voor de gemiddelde thuisgebruiker, want alleen al de Mac Studio kost minimaal 2.329 euro. En dan moet er ook nog een beeldscherm bij. Wordt dat de nieuwe Studio Display, dan gaat het bedrag op het prijskaartje verder omhoog met minimaal 1.779 euro.

Mac Studio en Studio Display

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.