Menu Zoek

Apple stopt met slimme speaker HomePod

maandag 28 december 2020

Apple stopt met ontwikelen slimme speakersApple stopt voorlopig met het verder ontwikkelen van de slimme speaker HomePod. De apparaten zijn niet zo’n groot succes als die van de concurrenten Google en Amazon.

Dat bericht komt van tech-kenners die het vaak aan het juiste eind hebben als het om Apple gaat. Het Amerikaanse bedrijf zou te weinig speakers hebben verkocht. Volgens analistenbureau Canalys verkocht het bedrijf dit jaar zo'n twee miljoen HomePods. En dat is een stuk minder dan de concurrentie: van de Alexa-speakers van Amazon en de Nest-reeks van Google gingen er gezamenlijk meer dan zestig miljoen over de toonbank.

In oktober bracht Apple nog de HomePod Mini uit, een kleinere uitvoering van de slimme speaker. Ook die bleek niet erg in trek bij het grote publiek.

Een slimme speaker kan niet alleen muziek afspelen, maar heeft ook een spraakassistent aan boord. Die kan vragen beantwoorden en taken uitvoeren, zoals het bedienen van slimme verlichting in huis of het bijhouden van een agenda. Siri is de spraakassistent van Apple. Deze staat minder goed bekend dan de assistenten van Amazon (Alexa) en Google (Google Assistent). Andere bekende assistenten zijn: Cortana (Microsoft Windows) en Bixby (Samsung).

De HomePods blijven nog wel te koop, maar er komen geen nieuwe uitvoeringen meer van, als de berichten kloppen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.