SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Google laat gebruikers automatisch geschiedenis wissen

vrijdag 3 mei 2019

03052019_bewaren van gegevens door googleGebruikers van Google kunnen binnenkort aangeven of ze hun gebruiksgegevens automatisch na drie of achttien maanden willen wissen. Voorheen was het altijd of nooit bewaren.

Google verzamelt graag onze gegevens en zegt dat dit handig is voor de gebruiker. Om bijvoorbeeld sneller te kunnen zoeken of om de snelste route te bepalen via Google Maps. Het is altijd verstandig om te bedenken wat u vrij wilt geven en voor hoelang. U krijgt nu dus de mogelijkheid om de verzamelde gegevens automatisch na drie of achttien maanden te laten verwijderen.

Wat verwijderen?

In eerste instantie gaat het om uw zoekgeschiedenis, locatiegegevens via Google Maps en de bezochte websites. Deze kunt u dus automatisch laten verwijderen. Later volgen gegevens van YouTube en opgeslagen spraakopdrachten. Het is alleen nog niet bekend wanneer dit laatste mogelijk is. De gebruiker kan alle gegevens wel altijd handmatig verwijderden.

Instellen

De komende weken voert Google de optie om gegevens tijdelijk te bewaren, door. Wacht dat rustig af. Lees in ons artikel 'Wat weet Google over mij?' waar u de gegevens vindt en hoe u ze nu al kunt wijzigen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.